Spar på vandet

Gode råd til at spare på vandet

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 27. juni 2023
Hjem » Renovering » Energi » Spar på vandet

Vandmåleren er et område i din bolig, hvor du meget hurtigt kan aflæse effekten af dine initiativer for at begrænse dit forbrug. Se med hvilke initiativer, du kan begrænse dit vandforbrug.

Flere gange hver eneste dag åbner vi for vandhanen og gør brug af de dyrebare dråber. Men rent vand direkte fra hanen er på ingen måde en selvfølgelig. Det skal vi passe på.

Derfor er der rigtig god grund til både at spare på vandforbruget i sig selv og samtidig begrænse brugen af det varme vand i din bolig.

Det gavner både miljøet samt din pengepung, når forbrugsregningen skal betales.

I forbindelse med et ombygningsprojekt er der derfor også al mulig grund til at tænke lidt nærmere over de vandbesparende løsninger.

Se energirenoverede boliger til salg

Få inspiration til din energirenovering ved at se boliger til salg som er blevet energirenoveret.

Den helt oplagte mulighed er selvfølgelig at se på dine hvidevarer, når du skal skifte og indkøbe dem.

Sørg for at få en vandbesparende vaskemaskine og opvaskemaskine. De kommer uden tvivl til at blive brugt flittigt, og du sparer lidt hver gang, hvis du vælger den vandbesparende udgave.

Det samme gælder selvfølgelig for din bruser, vandhaner og toiletter. Her kan du også med fordel vælge de vandbesparende udgaver, når du alligevel er i gang med at vælge nyt armatur til dit badeværelse, køkken og bryggers.

Er du i gang med den helt store renovering er det også en oplagt mulighed for at overveje, hvordan du varmer dit vand op.

For eksempel kan du vælge en mere klimavenlig løsning med solceller eller varmepumpe, så du får en mere grøn måde at opvarme dit vand på og dermed et plus i klimaregnskabet.