Se alle herregårde til salg: Her kan du bo som en ægte adelsmand

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 30. oktober 2023

Drømmer du om masser af plads og herskabelige omgivelser? Så er en ægte herregård måske den rette bolig for dig. Og herunder finder du alle de herregårde i Danmark, som er til salg netop nu. Kig med og find hjem.

Drømmer du om guld, gods og grønne skove samt et sted på landet med masser af plads, hvor du dagligt kan mærke historiens vingesus, er herregården et oplagt valg.

Du får nemlig noget helt særligt, når du køber en herregård med stil, charme og unik historie.

De danske herregårde byder på både mange kvadratmeter, værelser og rum, og langt de fleste af dem har eksisteret i ofte flere hundrede år, da de oprindeligt er bygget som den gård, adelsmanden selv boede på.

Der findes stadig over 700 herregårde i Danmark, og af og til bliver nogle af dem sat til salg. Det åbner muligheden for, at herregården kan blive din.

Herregårde koster ikke nødvendigvis en bondegård

Med købet af en herregård følger dog også visse overvejelser, som kan være gode at have i baghovedet, når du går på boligjagt.

For det første skal du i nogle tilfælde være forberedt på at finde den store tegnebog frem. For selvom herregårdene har mange år på bagen og ofte ikke har de bedste energimærker, vil antallet af kvadratmeter alene gøre, at prisen på en herregård bliver skruet godt op.

Det betyder, at du ofte betaler to-cifrede millionbeløb for en herregård. Ikke mindst hvis netop den herregård, du har udset dig, emmer lidt af luksus.

Mindre kan dog også gøre det, og i andre tilfælde behøver herregården ikke nødvendigvis at koste en bondegård.

Vi har fundet nogle af de herregårde frem til dig, som er til salg netop nu. Kig med indenfor og lad dig inspirere til et historisk herregodt boligliv.