Podcast om boligmarkedet – Hør vores bolig podcast ‘Boligkvarteret’

Følger du stædigt med i udviklingen på boligmarkedet, så er det en rigtig god idé at lytte til Boligsidens podcast ‘Boligkvarteret’, som vi udgiver en gang hver måned.

Her bliver du opdateret på den seneste udvikling på boligmarkedet på baggrund af de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks, som præsenteres af Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz.

Derefter tager ‘Boligkvarteret’ hul på månedens tema, som vil blive behandlet af en gæst, der er aktuel for det tema, podcasten omhandler.

Lyt med og hør om det, du bør vide om boligmarkedet lige nu – hver episode tager kun ét kvarter.

Du kan også finde ‘Boligkvarteret’ hos Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Afsnit 11

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Der kan være store besparelser på spil, hvis man vælger at omlægge sit boliglån.

Omvendt kan vejen dertil synes svær, uoverskuelig og rejse en række spørgsmål:

Er det en god idé? Hvornår er tiden den rette? Hvordan får jeg mest ud af det? Og hvor meget skal det koste?

I denne udgave af Boligsidens podcast Boligkvarteret får du hjælp til at besvare netop den type af spørgsmål. Denne gang er temaet nemlig låneomlægning.

Her giver Nicolaj Christensen, indehaver af virksomheden Pengerådgivning.dk, som tilbyder uvildig bank- og boligrådgivning, dig gode råd til, hvordan du bedst omlægger dit lån.

Desuden kan du høre Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, give dig den seneste opdatering om udviklingen på Boligmarkedet.

Hør afsnittet før din nabo, så du ved, hvad du bør vide om at omlægge lån i et foranderligt boligmarked.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra Pengerådgivning.dk)

Afsnit 10

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Det kan være svært at være ny på boligmarkedet og stå på tærsklen til at købe sit første hjem.

Hvor skal man bo og hvor længe? Hvad har man råd til, og hvordan finder man det rette boliglån til ens temperament og behov? Hvornår skal man købe, og hvordan får man en økonomisk gevinst med ud af boligen, når den skal sælges igen?

Det og mere til får du svar på i denne episode af Boligsidens podcast Boligkvarteret, hvor temaet er førstegangskøbere.

Her giver Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og Mikkel Høegh, boligøkonom hos Jyske Bank Realkredit, deres bedste råd til dig, som står til at købe din første bolig.

Lyt med og hør, hvad du bør vide om det aktuelle boligmarked forud for dit første boligkøb.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold)  

Afsnit 9

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Hvordan indretter man sit hjem, så det rent faktisk er pænt?

Det og mere til får du svar på i denne udgave af Boligkvarteret.

Her giver Christina Palm Svaneeng Mertz, indretningsarkitekt, boliginfluencer og stifter af indretningsvirksomheden Swanfield Living, nemlig gode råd til, hvordan man skaber et stilrent og balanceret hjem.

Hun hjælper blandt andet sine kunder med indretning forud for et boligsalg. Og hendes erfaring er, at boligen oftest bliver solgt hurtigere og til flere penge, såfremt indretningen passer til ejendommens arkitektur og på den måde skaber symmetri og balance i hjemmet.

I podcasten fortæller hun desuden om, hvordan man bedst benytter sig af accessoires og om, hvilket rum vi oftest glemmer at kære os om i vores boligindretning, men som er af stor betydning.

Lyt med og få gode tips og tricks til at indrette dit hjem.  

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra Swanfield Living)

Afsnit 8

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

2022 blev endnu et usædvanligt år på boligmarkedet.

Efter nogle vilde år under coronapandemien med rekordmange bolighandler og markant stigende priser blev 2022 året, hvor vi for første gang i nyere tid så prisfald på boligmarkedet.

Samtidig har stigende energipriser udfordret mange boligejere.

I dette afsnit af Boligkvarteret ser vi tilbage på året der gik, hvor vi blandt andet også kommer ind på tilstandsrapporten og fællesskaber i boligområder.

Lyt med og hør om alle højdepunkterne.

Vi glæder os til 2023, hvor der venter flere nye afsnit af Boligkvarteret.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og sponsoreres af kommercielle samarbejdspartnere, som er blandt deltagerne)

Afsnit 7

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Det går op, og det går ned – også på boligmarkedet.

Denne udgave af Boligsidens podcast ’Boligkvarteret’ handler om boligmarkedets svingninger.

Om, hvad der sker, når boligmarkedet er i opsving, og når det er i nedgang.

Netop sidstnævnte er højaktuel, da aktiviteten på boligmarkedet på kort tid er faldet drastisk, hvilket stiller nye krav til mæglere, købere og sælgere.

I podcast-afsnittet tager Helene Bernstorff, indehaver af mæglerbutikken Bernstorff Estate og mangeårig ejendomsmægler, og Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, status på boligmarkedet.

De giver dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på som boligkøber og som boligsælger i det nuværende og fremtidige marked, ligesom de giver et tilbageblik på erfaringer fra boligmarkedets hidtidige udvikling.

Hør om det og mere til i denne udgave af ’Boligkvarteret’.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold)

Afsnit 6

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Energikrisen er over os, og det betyder, at rigtig mange boligejere har oplevet kraftigt stigende forbrugsudgifter næsten uanset opvarmningsform i boligen.

Det får flere danskere til at søge efter gode råd til at spare på energiregningen, og det er netop, hvad du kan få i dette nye – og udvidede – afsnit af Boligkvarteret.

Her er det nemlig Matilde Grøn Bjørneboe, der er ansvarlig for Energistyrelsens borgerrådgivning på SparEnergi.dk, som er denne måneds gæst. Hun fortæller om fire konkrete råd, du som forbruger kan drage nytte af, så du i sidste ende kan spare penge på dit varme- og energiforbrug.

Samtidig viser Boligsidens tal, at energikrisen nu har en målbar effekt på boligmarkedet, hvilket Boligsidens kommunikationsdirektør, Birgit Daetz, fortæller mere om i dette afsnit af Boligkvarteret.

Lyt med i denne udvidede udgave af Boligkvarteret og lyt til de gode spareråd, så du kan komme godt igennem efteråret og vinteren.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra Energistyrelsen/SparEnergi)

Afsnit 5

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

I denne specialudgave af podcasten ‘Boligkvarteret’ kan du blive klogere på boligens rapporter.

I forbindelse med en bolighandel er det vigtigt med gennemsigtighed, så man som både sælger og køber har fuld klarhed over boligens tilstand. I den proces er tilstandsrapporter og HE-ordningen afgørende.

Netop de dokumenter giver direktør i NRGi Rådgivning Privat, Rune Ravnborg, dig her et indblik i.

Desuden er energiprisernes udvikling også noget, som husejere, eller potentielle husejere, lægger mærke til, og derfor bliver der i denne specialudgave af ‘Boligkvarteret’ også fokuseret på de muligheder, man som boligejer har for at optimere boligen energimæssigt..

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra NRGi)

Afsnit 4: Social bæredygtighed mellem boliger

Listen to “Fokus på social bæredygtighed” on Spreaker.

Det nye afsnit af Boligkvarteret beskriver, hvad social bæredygtighed er for en størrelse, og hvordan det kan indtænkes i boligkvarterer, så beboerne blandt andet føler sig mere hjemme og mindre ensomme.

Denne gang gæster Michael Hedegaard, chef for Social Bæredygtighed hos Ikano Bolig.

Sammen med vært Søren Vejby og boligsidens egen Birgit Daets fortæller han om, hvordan Ikano Bolig udvikler sociale fællesskaber i boligområder rundt om i Danmark.  

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra IKANO bolig)

Afsnit 3: Et boligmarked i forandring

Listen to “Et boligmarked i forandring” on Spreaker.

Boligmarkedet er på vej ind i en ny fase ovenpå et par hektiske år. Boligpriserne er begyndt at falde, antallet af handler bremser op, og renterne på boliglån er steget hastigt sammen med inflation og energipriser.

Det påvirker bevægelserne på boligmarkedet. Så hvad er op og ned lige nu, og hvordan påvirker det dig som sælger og dig som køber?

Det fortæller boligøkonom i Jyske Bank-koncernen, Mikkel Høegh, og Boligsidens kommunikationsdirektør og boligøkonom, Birgit Daetz, om i dette afsnit af Boligkvarteret.

Afsnit 2: Tema om tilstandsrapporter

Listen to “Tilstandsrapporter” on Spreaker.

Det nyeste afsnit af Boligkvarteret handler om tilstandsrapporter, og månedens gæst er Rune Ravnborg fra NRGi. Sammen med Søren Vejlby og Birgit Daetz fortæller han om, hvad tilstandsrapporten er for en størrelse, og hvorfor den er så afgørende.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra NRGi)

Afsnit 1: Tema om sociale fællesskaber i boligområder

Listen to “Nye boligområder med fokus på nærvær, fællesskaber og gode relationer blandt beboerne.” on Spreaker.

Gæsterne i det første afsnit af Boligkvarteret er IKANO Boligs administrerende direktør René Brandt og Birgit Daetz. Temaet er sociale boligformer.

Mange danskere ønsker at bo tættere sammen end tidligere, og privatboliger med fælleshuse og fællesarealer bobler frem side om side med bofællesskaber, flerfamiliehuse og sociale seniorboliger.

Så hvordan tænker vi bolig i dag i forhold til tidligere, og hvorfor ser vi lige nu flere typer af sociale boligformer boble frem? Få svarene i din nye yndlingspodcast Boligkvarteret.

Hør Boligkvarteret i dag og få lydene af boligmarkedet lige ind i dine øregange.

(Podcasten Boligkvarteret bliver udgivet i samarbejde mellem Boligsiden og Partnermedier og indeholder sponsoreret indhold fra IKANO bolig)