Sådan vælger du den rigtige ejendomsmægler

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 15. december 2023
Bolig » Guides » Boligsalg » Sådan vælger du den rigtige ejendomsmægler

Det kan være svært at vide, hvordan du vælger den rigtige ejendomsmægler. Heldigvis har Boligsiden et godt værktøj til dig. Det hedder Find Mægler. Læs her, hvad der er vigtigt for din beslutning.

Når du skal sælge din bolig, har du brug for en ejendomsmægler, men hvordan skal du vælge den rigtige blandt de mere end 1.000 ejendomsmæglerbutikker i Danmark?

Boligsiden har et værktøj, der kan hjælpe dig på vej. Det hedder Find Ejendomsmægler. Her kan du blandt andet se, hvor mange boliger den enkelte ejendomsmægler sælger i dit område, og du kan se anbefalingen fra tidligere kunder vurderet på en skala fra én til 10 stjerner.

”Du kan bruge Find Ejendomsmægler i hele beslutningsprocessen, for hvis du undersøger markedet grundigt, inden du vælger en ejendomsmægler, vil du sandsynligvis få brug for at tjekke oplysningerne i Find Ejendomsmægler flere gange. For hvor stor er den ene mæglers salgsrate, og hvordan scorer den anden mægler på anbefalingen fra tidligere kunder?” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Vi har lavet en oversigt i fem trin, der viser, hvordan du vælger den rigtige ejendomsmægler. Det er måske ikke altid, at det foregår i den rækkefølge, og nogle gange vil du også blive nødt til at vende tilbage til nogle af de forrige trin.

 1. Forhør dig hos naboer, kolleger, venner og familie. Bliv klogere.
  Start hos dine nyeste naboer. Måske har de gode erfaringer med en ejendomsmægler, de har brugt for nylig. Spørg dem, om de kan anbefale den mægler, de brugte. Stil så de samme spørgsmål til kolleger, venner og familie. Du har brug for at blive klogere på, hvad hver enkelt ejendomsmægler i dit område er god til. Og du har brug for at vide, hvad de er for nogle typer. For mæglerens styrker og temperament skal passe til den situation, du er i, så du får så god en oplevelse som muligt.
 2. Tjek Find Ejendomsmægler og læs dokumenterede resultater på de ejendomsmæglere, du overvejer.
  Når du har fået nogle navne af din bekendtskabskreds, så gå ind på Find Mægler på Boligsiden og undersøg deres dokumenterede resultater. Her er der masser af brugbar viden, du kan bruge i din research. Du vil helt sikkert også opleve, at du støder på nye navne, som dine bekendte ikke har nævnt. Overvej, hvad der er vigtigst for dig. Er det anbefalingen fra tidligere kunder? Er det, at boligen bliver solgt til prisen? Eller er det noget tredje? Find Mægler er en guldgrube af informationer, som du kan bruge til at vælge, hvilke ejendomsmæglere du vil kontakte.
 3. Kontakt 3 ejendomsmæglere og lad dem give deres bud på en plan for din bolig.
  Du har nu et godt overblik over, hvilke ejendomsmæglere du overvejer at lave en aftale med. Kontakt dem og tag en snak med dem. Sørg for ikke at nøjes med at tale i telefon med dem. I løbet af processen bør du også besøge deres butikker for at se, hvordan de præsenterer deres boliger. Når du har en ejendomsmægler ude for at besigtige din bolig, så sørg for at give så mange informationer som muligt og svar på alle de spørgsmål, mægleren har. Kun sådan kan mægleren lave den plan, der passer bedst til markedet og til dig som sælger.
 4. Vurdér ejendomsmæglerne. Ikke kun på pris, men også på den kemi og tillid, du føler.
  Når du skal vurdere de ejendomsmæglere, du overvejer, så lad være med blindt at vælge den, der mener at kunne sælge din bolig til den højeste pris. Er prisen sat for højt, kan I blive nødt til at sætte prisen ned – måske endda af flere omgange. I sidste ende kan du måske blive nødt til at sælge for en lavere pris, end du kunne have fået, hvis du havde sat prisen rigtigt fra starten. Sørg for at være helt tryg ved ejendomsmægleren. Der skal være kemi og tillid mellem jer, så du får så god en oplevelse som muligt. Oplever du ikke det med nogle af de mæglere, du har i spil, så gå tilbage til Find Mægler og start processen forfra. Du skal desuden være klar over, at de ejendomsmæglere, der er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (MDE), er kvalitetsstemplede professionelle ejendomsmæglere, der udover lovmæssige krav også er underlagt et sæt etiske regler.
 5. Vælg den rigtige ejendomsmægler.
  Når du har vurderet ejendomsmæglerne, skal du vælge den, der passer bedst til dig. Det vil altid være individuelt, men sørg for at være sikker på, at du har været grundig i trin fire. Vurdér de enkelte mæglere ud fra de parametre, der er vigtigst for dig og træf dit valg ud fra det.

Gå til Find Ejendomsmægler eller læs mere om, hvordan nøgletallene i Find Mægler er udregnet.

Valget af ejendomsmægler er første fase på vejen mod et boligsalg, men hvordan ser alle faserne ud? Boligsiden guider dig, der skal sælge bolig, igennem alle boligsalgets faser.