Det indeholder en formidlingsaftale

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 7. maj 2024

Når du vil sælge din bolig, laver du en såkaldt formidlingsaftale med ejendomsmægleren. Læs mere om indholdet i denne her.

Når du er blevet enig med ejendomsmægleren om den pris, som din bolig skal sælges til, indgår I en formidlingsaftale – en aftale om, at ejendommen bliver sat til salg.

Når du underskriver formidlingsaftalen, har du naturligvis ikke solgt din bolig, og du kan til enhver tid trække dit salgsønske tilbage.

I formidlingsaftalen står der hvilken pris, boligen bliver sat til salg til, hvilket salær og andre omkostninger ejendomsmægleren har krav på, når og hvis boligen bliver solgt. Der er også et afsnit om, hvilke omkostninger, du skal betale selv, hvis boligen ikke bliver solgt.

Desuden skal vilkårene for aftalens opsigelse være anført, og endelig kan I i formidlingsaftalen aftale, hvilke forpligtelser du og ejendomsmægleren har i forbindelse med salget. Dine forpligtelser kan for eksempel være, at du sætter dele af boligen i stand, at du ordner haven eller lignende.

I forbindelse med fastlæggelse af kontantprisen udarbejder ejendomsmægleren også et salgsbudget, som du får udleveret i forbindelse med indgåelse af formidlingsaftalen. Budgettet viser, hvilke indtægter og udgifter der vil være i forbindelse med handlen.