Belysning

Spar på strømmen uden at slukke for lyset

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 27. juni 2023
Bolig » Renovering » Energi » Belysning

Når du skal optimere dit energiforbrug i boligen, er der også grund til at tænke over din belysning i hjemmet. Med den rette indsats kan du nemlig også spare på forbruget her og dermed energiregningen.

Alt afhængig af hvor i din bolig, du befinder dig, er der forskellige behov til din belysning. De fleste foretrækker et kraftigt og stærkt lys i køkken, kontor og badeværelse, hvorimod kravet til belysning kan være mindre i eksempelvis stuen.

Men uanset behovet er der et stort rationale i at tænke over lyskilden, hvis du vil spare på dit forbrug. LED-pærer er nemlig langt mere energivenlige end de klassiske halogenpærer.

Derfor er det også en nem besparelse at hente ved at sikre, at du har LED-pærer installeret i de rum, hvor du har lyset tændt mest. Og hvis ikke de har mod på at skifte alle pærer på én gang, så sørg for at udskifte pærerene løbende, så du får sat en LED-pære i, når den gamle hallogen-pære er kaput.

Se energirenoverede boliger til salg

Få inspiration til din energirenovering ved at se boliger til salg som er blevet energirenoveret.

Smart belysning i det energivenlige hjem

Samtidig kan du med fordel også tænke over de smart-løsninger, der findes i dag. For med den moderne teknologi, er det muligt at planlægge præcis, hvornår der skal være lys i hvert enkelt rum og i hvor lang tid.

Du kræver selvfølgelig, at du til at begynde med investerer i at få tilsluttet et smart-system, som kan styre, hvornår lyset skal være tændt og slukket. Til gengæld undgår du, at der er tændt lys i diverse rum, når du for eksempel ikke er hjemme eller sover.

Der findes mange udbydere af smart-løsninger i dag, så undersøg markedet og find frem til den løsning, der lever bedst op til dine behov og ønsker.