Køkkenvask & armatur

Hvilken køkkenvask og armatur er det rigtige for dig?

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 27. juni 2023
Bolig » Renovering » Køkken » Vask & armatur

Køkkenvask

Køkkenvasken er et centralt område i dit køkken, som du kommer til at bruge mange gange dagligt.

Derfor er det også en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvilken udgave af køkkenvasken, du har det bedst med.

Rigtig mange vælger at få en køkkenvask i enten rustfrit stål, støbt granit eller porcelæn.

Køkkenvasken i rustfrit stål er det klassiske valg, som er nem at rengøre og derfor også hygiejnisk. Den passer ind i de fleste køkkener, men kan med tiden få ridser.

Vælger du en køkkenvask i støbt granit, får du en køkkenvask i et hårdt og slidstærkt materiale. Det er en fordel, da køkkenvasken dermed ikke er så udsat for ridser og skrammer.

Omvendt er vasken også så hård, at der er større risiko for, at eksempelvis glas går i stykker, hvis du taber det ned i vasken under opvasken.

Køkkenvasken i støbt granit er nem at vedligeholde, og den giver et moderne udtryk til køkkenet. Den kan laves i flere farver.

En køkkenvask i porcelæn er ligesom køkkenvasken i granit et hårdt og robust materiale. Den er nem at rengøre, og det er svært at lave ridser i en porcelænsvask. Den har et klassisk og eksklusivt look.

Udover at vælge materiale til din vask, skal du også tage stilling til, om det skal være en underlimet køkkenvask, en vask, der er lagt i bordpladen, eller en såkaldt planlimet køkkenvask.

Kort sagt er det et spørgsmål om, hvorvidt du vil have en kant omkring vasken, og hvordan denne i så fald skal se ud.

Køkkenarmatur

Når du skal vælge dit køkkenarmatur er det primære valg, om du vil gå efter et klassisk blandingsbatteri, eller du vil have en af de nye løsninger, hvor du kan få både kogende vand, filtreret vand og danskvand direkte fra din hane.

Samtidig kan du overveje, om du vil have et armatur i krom, rustfrit stål, messing eller lignende.

Tænk gerne over hvilket valg, der bedst passer til farverne og udtrykket i de øvrige dele af køkkenet.

Der findes forskellige løsninger, og alt efter dine ønsker og dit budget, kan du skræddersy de valg, som passer præcis til dig.