Køkkenskabe og greb

Vælg de rigtige køkkenskabe og køkkengreb

Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 27. juni 2023
Bolig » Renovering » Køkken » Skabe & greb

Køkkenskabe

Underskabe. Overskabe. Hjørneskabe. Der er mange muligheder at vælge imellem, når du skal træffe beslutning om, hvilke køkkenskabe du vil have i dit nyrenoverede køkken.

Først og fremmest handler det om at finde ud af, om der skal laves om på selve opbygningen af dine køkkenskabe. Skal du for eksempel af med dine overskabe eller måske have tilføjet nogle?

Du kan med fordel tegne en tegning af, hvordan opbygningen af dine køkkenskabe skal være.

Alt afhængig af hvilken opbygning, du vælger og hvilke køkkenskabe, du har i dag, er der måske mulighed for, at du kan genbruge hele eller dele af dine nuværende skabe. Hvis det enkelte skab passer i målene til dit nyrenoverede køkken, kan du med fordel bruge indmaden og nøjes med at skifte eller male køkkenlågerne.

I det omfang du har brug for at supplere med nye elementer, skal du selvfølgelig have researchet på pris og mål og få bestilt de køkkenskabe, du mangler.

Vælger du at genbruge nogle af dine elementer, så sørg for, at få dem vasket godt ned og eventuelt slebet og malet dem. Så får de nyt liv og er klar til at danne rammen om dit køkkenliv i forhåbentlig mange år fremover.

Når du vælger dine køkkenskabe, kan du også med fordel tænke over, hvordan du bruger dit køkken. Hvor meget opbevaringsplads har du brug for, og hvor meget bordplads skal der være? Hvor vil du gerne have fri plads over dit hoved, og hvor du derfor skal undgå overskabe.

Køkkengreb

I mange tilfælde kan man opnå store forandringer i et køkken blot ved at skifte selve køkkengrebene på dine køkkenskabe og køkkenskuffer. Måske er det ikke engang nødvendigt at male køkkenlågerne, hvis du er tilfreds med den farve, du har nu.

Med et nyt køkkengreb kan du opnå et helt nyt udtryk i dit køkken. Så find den stil og farve, der passer til dig og dit hjem, og få skiftet grebene. Det er en overskuelig opgave, der kan ordnes på et par timer.

Foruden det stilmæssige udtryk bør du også vælge dine køkkengreb efter hvordan du bruger dit køkken. Hvis du har store skuffer med tunge ting i, er det formentlig ikke hensigtsmæssigt, at du sætter en lille knop på skuffen som greb. I det tilfælde har du brug for et bredere greb, hvor vægten bedre kan fordeles.

Er der omvendt mange små og lette skuffer og skabe i dit køkken, kan det netop være løsningen med et lille greb, som også er med til at lette det samlede udtryk.