Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023

Det moderne typehus

Hjem » Nybyggeri » Planlægning » Typehuset

Når I skal bygge nyt hus, er typehuset en mulighed, som mange vælger. Her får I en ofte kortere byggeproces, men ikke altid plads til de helt unikke løsninger. Læs mere her.

For mange nybyggere er den oplagte løsning et typehus.

Typehuset var et fænomen, der for alvor blev kendt igennem 1960´erne og 1970´erne, hvor de blev bygget i stor stil for at imødekomme den store efterspørgsel på enfamilieshuse i forstæderne, som opstod i den periode.

Siden da er der sket meget, og nutidens typehus er en meget mere moderne udgave. Samtidig har flere af typehusfirmaerne også arkitekter ansat, som hjælper jer med at udnytte kvadratmeterne bedst og samtidig skabe de unikke løsninger, som der er mulighed for i præcis jeres hus.

Processen med et typehusfirma

Se mere her

Standardløsningerne giver kortere proces

Hvis I ønsker et typehus, vælger I et typehusfirma til at bygge jeres nye hus. Ofte har typehusfirmaerne bygget mange huse før jeres, og det betyder, at de har en del erfaringer og færdiglavede løsninger, som de kan tage med ind i jeres byggeproces.

Det giver mulighed for en ofte kortere byggeperiode, fordi en stor del af forarbejdet allerede er lavet. Til gengæld er det i en vis grad begrænset, hvor mange unikke løsninger, I kan vælge i jeres hus. Som regel er der plads til at tænke en smule ud af boksen, men de store linjer vil være givet på forhånd.

Til gengæld kan I give den gas med materialevalg og tilvalg af løsninger.

Typehuset vil som regel være billigere end det arkitekttegnede hus, da der bliver anvendt standardløsninger, og dermed har I ved denne hustype også et mere klart økonomisk overblik allerede fra begyndelsen af processen.

I skal være opmærksom på, at når I bygger hus med et typehusfirma er jeres byggerådgiver ansat af byggefirmaet. Nogle vælger derfor også at have en ekstern byggerådgiver med i forløbet, som man selv betaler for, og som kan følge byggeriet.

Ved valget af typehusfirmaerne får I med andre ord som udgangspunkt en standardløsning, som I kan justere på.

Det betyder samtidig, at I har mulighed for at læse om og se de forskellige typer af huse på forhånd hos de enkelte typehusfirmaer. I har altså mulighed for at skabe jer et nogenlunde billede af jeres kommende hus på forhånd.

Typehusfirmaerne har udstillingshuse, og det er en rigtig god idé at besøge nogle af dem. For her kan I ved selvsyn opleve, hvordan eksempelvis den taghældning, I havde tænkt jer, fungerer, og I kan blive inspireret til løsninger, som I måske ikke selv havde tænkt på.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.