Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Hjem » Nybyggeri » Planlægning » Planløsning og indretning

Planløsning og indretning af huset

Når I har valgt, hvem der skal bygge jeres nye hus, har I formentlig også i en eller anden grad taget stilling til, hvordan huset skal se ud. Nu er det for alvor tid til at gå i detaljer.

Har I valgt et typehusfirma, skal I overveje, hvilket hus I vil bygge. Skal det være det klassiske parcelhus med udhæng? Skal det være et funkishus? Eller er det en helt tredje type af hus, I er ude efter?

Har I omvendt valgt det arkitekttegnede hus, har I formentlig også en idé om, hvordan huset skal se ud.

Men tag gerne på inspirationstur rundt i de nærliggende villakvarterer for at se, om I kan finde idéer, og få booket et møde med arkitekten, som med garanti også kan hjælpe jer med at se løsninger, som I ikke selv havde tænkt på.

Når I har den ydre stil nogenlunde på plads, kan I koncentrere jer om den indvendige indretning af huset, og hvordan I får sikret den optimale planløsning.

I den forbindelse er det vigtigt, at I ikke kun tænker på jeres families situation netop nu. Men husk også at tænke langsigtet.

Jeres kommende hus skal gerne kunne danne rammen om jeres hjem i mange år frem, så I ikke behøver igennem flere flytninger. Netop derfor er det også vigtigt, at I får skabt et hjem, som også passer til jeres behov, når børnene bliver teenagere og senere flytter hjemmefra.

De langsigtede løsninger gælder måske mest i forhold til selve planløsningen, som er noget af det sværeste at lave om senere hen.

For når I har fået styr på, hvor mange værelser I har brug for, hvor store de skal være, og hvordan den overordnede plan for huset skal se ud, er det selvfølgelig også vigtigt, at I overvejer, hvilke behov jeres nye hus skal leve op til nu og her.

Det kan være væsentligt at spørge sig selv, om I er typerne, der kan lide at samles i et stort køkken-alrum? Eller vil I hellere have en stor stue, hvor I kan trække jer tilbage efter maden?

Har I brug for et arbejdsværelse udover børneværelserne? Og når det kommer til de mindre detaljer, skal der så være en alkove, hvor I kan tage en pause i fred og ro? Har I brug for et depotrum, garage osv.?

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.