Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Hjem » Nybyggeri » Indretning » Lys og strøm

Se lyset i jeres nye hjem

Et af de valg, I som nybyggere også skal træffe, er, hvor og hvor mange lyskilder, I vil have indbygget i jeres hus fra begyndelsen.

Når I træffer beslutning om jeres lyskilder, er det vigtigt at holde sig for øje, i hvilke situationer I har brug for den gode belysning.

Er det, når I laver mad? Har I valgt et stort køkken-alrum, kan det måske være relevant at have spots andre steder end kun over køkkenbordet, da det kan bidrage til at lyse hele rummet op.

Hvad med stuen? Vil I have ovenlys i form af spots herinde, eller vil I hellere have andre lamper, og kan de lyse tilstrækkeligt op, når I sidder med fødderne oppe i jeres yndlingsstol og læser en god bog eller har gang i strikketøjet?

Få bedst muligt lys

Se mere her

Overvej, om I har valgt tilstrækkeligt med lyskilder i gangarealet, så det ikke bliver en mørk tunnel at bevæge sig igennem. Det samme gælder for entré og bryggers.

Og tænk over, hvor meget lys I har brug for på badeværelset. Er det her, I lægger make-up og derfor har brug for ekstra lys, eller har I andre behov?

Sæt strøm til

Ikke noget lys uden strøm. Og apropos strøm skal I som nybyggere også tage stilling til, hvor og hvor mange stikkontakter, I vil have i jeres nye hus.

Selvom de måske ikke er så kønne, kan I næsten ikke få for mange stikkontakter. Så det gode råd i den forbindelse er ikke at spare for meget.

Det er ærgerligt at stå i sit nye køkken og lave diverse lækre retter, men samtidig blive irriteret over, at I konstant skal flytte rundt på køkkenmaskiner, alt efter hvor der er en ledig stikkontakt.

Det samme gælder i værelserne, hvor der efter nutidens standarder både skal være strøm til lyskilder, computere, mobilopladere og øvrige gadgets.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.