Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 27. marts 2023
Bolig » Nybyggeri » Indretning » Gardiner

Blød jeres nybyggede hjem op med gardiner

Et nybygget hus fremstår i sin rå form meget stilrent og måske endda lidt koldt og kantet. Men det kan ændres med din personlige indretning, og her er gardiner et effektivt redskab.

Lige så lækkert som det er med nye, hvide vægge, lige så svært kan det være at skabe et rum med en hjemlig atmosfære. Det er den opgave, som mange nybyggere står overfor.

Men der er forskellige redskaber, I kan tage i brug for at skabe mere stemning og hygge i det nybyggede hus. På den måde kan gardiner gøre en stor forskel for det samlede udtryk i rummet.

Gardiner tjener desuden flere formål i jeres nybyggede hus.

Dels kan I afskærme for forbipasserende og nysgerrige blikke uden for jeres vinduer og døre.

Dels er gardinerne med til at skabe kant og stil i jeres hjem. Og samtidig kan gardiner gøre en forskel for både akustikken i jeres hus samt bidrage til at holde på varmen i kolde tider.

Når I skal vælge gardiner til et nybygget hus, er I som udgangspunkt på udkig efter gardiner til et helt hus og dermed også mange vinduer på én gang.

Det er en betydelig udgift, og derfor er det en god ide, at I på forhånd husker at afsætte midler til gardiner i jeres byggebudget, hvis I ikke vil leve uden at kunne skærme af i jeres nye hus.

Vælg gardiner efter jeres stil og formål

Når I skal beslutte jer for hvilke gardiner, I vil have, handler det selvfølgelig om, hvilke farver og stil, I kan lide.

Er I for eksempel på udkig efter de klassiske rullegardiner, persienner, lamelgardiner eller stofgardiner fra gulv til loft?

Overvej også hvilke behov I har i de enkelte rum.

I soveværelset og i børneværelser kan det være en fordel med mørklægningsgardiner, der kan skabe mørke selv på de solrige sommerdage.

Tænk også over, hvordan jeres vinduer er placeret, og hvilke behov det giver. Har I for eksempel mange vinduer i stuen og dermed udsigt til naboer, åbne arealer eller forbipasserende? Så kan det være rart, at I har mulighed for at trække et gardin for og dermed skabe privatliv, når I opholder jer i stuen.

Samtidig er det også værd at overveje, hvordan gardinerne skal komplementere de øvrige farver i jeres hus. Og tænk meget gerne langsigtet, så gardiner stadig passer til de øvrige omgivelser, hvis I vælger at skifte farven på væggen eller at få en ny sofa i stuen.

I kan med fordel få en rådgiver fra et gardinfirma til at guide jer i forhold til alle jeres overvejelser.

Herunder har vi samlet en række gardinfirmaer, som I kan udforske og forhåbentlig dermed finde frem til et firma, der kan hjælpe med at skabe præcis den hjemlige stil, som I ønsker.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen