Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 7. marts 2024
Bolig » Nybyggeri » Indretning » Loft

Kig op og mærk efter

Lofterne er en del af huset, som mange kan have en tendens til ikke at give specielt meget opmærksomhed. Men de har ganske betragtelig betydning i nybyggede huse. Læs mere her.

Når I kommer til at skulle beslutte hvilket loft, I vil have i jeres nye hus, er en af de primære beslutninger, om I vil have akustiklofter eller almindelige lofter?

Akustiklofterne koster mere end de almindelige lofter, men det kan være en udgift, der betaler sig. For når I samler et selskab i jeres hus vil I opleve, at støjen kan blive generende, hvis ikke der er en eller flere løsninger, der hjælper til at skabe en god akustik i rummet.

Så overvej, hvad I ellers har valgt af materialer i særligt køkken-alrum og stue, og tænk over, om den ekstra udgift er pengene værd, så I til gengæld kan samle flere mennesker i rummene, uden at den dårlige akustik ødelægger stemningen.

Samtidig er det også vigtigt at huske på, at selvom lofterne måske ikke synes af meget, er det et område, I unægtelig vil komme til at kigge på dagligt. Samtidig er det et område, der er en smule bøvlet og dyrt at skifte i hele huset på et senere tidspunkt.

Derfor er det også ekstra ærgerligt at ende med en daglig skuffelse, hvis I får valgt lofter, som I reelt ikke kan lide.

De mest almindelige typer af lofter er gipslofter, trælofter, troldtekt og gipslofter med akustikfelter. Tag gerne på udkig i udstillingshuse og hos jeres lokale byggemarkeder, hvor I ved selvsyn kan se løsningerne i funktion og dermed også afgøre, hvilken type af loft, I er mest til.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.