Skrevet af Hybel
info@hybelhuse.dk
Opdateret d. 12. maj 2023
Sponsoreret indhold
Hjem » Nybyggeri » Typehuse » Hybel » Det luksuriøse typehus

Hvis du åbner ordbogen (den online, vel at mærke) og spørger: “Hvad er luksus?”, får du følgende definition: [Luksus er] noget særligt raffineret, udsøgt, pragtfuldt eller overdådigt og dermed giver en følelse af stor nydelse, velvære eller rigdom. 

Hvis du spørger Hybel, hvad luksus er, får du svaret: 

“Vi tænker ‘luksus’ som den følelse du får, når du træder ind i et hus og tænker ”WOW!”” fortæller Marika Hessel Brodersen, Marketing Manager hos Hybel. Og den wow-oplevelse kan man sagtens få i et typehus, hvis man vælger de rigtige løsninger med tagkonstruktion, vinduespartier og lækre features inde i huset. I denne artikel får du nogle tips til, hvad du kan vælge til og fra, hvis du gerne vil bygge et luksuriøst hus, hos et typehusfirma.

Tænd for naturens lys

Hvis du vil skabe en luksuriøs wow-effekt er det naturlige lys et godt sted at starte. Store vinduespartier, hvor du skaber en sammenhæng mellem ude og inde, er et af de mest brugte midler til at skabe et rum ud over det sædvanlige. Som et stort sansevindue med indbygget bænk, så du skaber en smuk og afslappende siddeplads med lækker udsigt.

Også ovenlysvinduer – gerne flere ved siden af hinanden – kan bringe himlen og naturen tættere på. Den luksuriøse effekt kan især opnås, hvis du installerer naturligt ovenlys som alternativ til lamper, hvor der normalvis ikke er vinduer, som i gangarealer, depotrum eller et badeværelse, der er placeret midt i huset.

En plantegning med luft til luksus 

Et hus, der emmer af luksus, er oftest et hus, hvor der luft i indretningen og god plads i plantegningen. Derfor er ekstra kvadratmeter ofte medvirkende til at give følelsen af overdådighed og luksus, og de giver plads til nogle af de tilvalg, der sikrer hjem til mere. De ekstra kvadratmeter kan bl.a. bruges til en stor entre – måske endda en hall – eller et multi- tumle- eller fitnessrum.

Med de ekstra kvadratmeter kan der også blive plads til:

 • Vinrum 
 • Indbyggede opbevaringsløsninger 
 • Hjemmebibliotek med indbyggede reolsystemer
 • Kaffestation eller barplads i køkkenet
 • Stort bryggers med vaskestation, tørreplads og tøjsortering
 • Stor alkove til hele familien

Indvendige tilvalg, du ikke fortryder 

Luksus er et relativt begreb. Hvad der er luksus for den ene nybygger, er ikke nødvendigvis luksus for den anden – og omvendt. Ofte er det kun økonomien der sætter grænser for de ekstra features i dit nye hjem, så her kommer et af nybyggernes kendte præmisser i spil: prioritering og kompromis. Ud over de valg, der allerede er nævnt, er her nogle yderligere bud på, hvad man i Hybel-regi oplever at kunderne ofte vælger som de ekstra lækre og luksuriøse valg: 

 • Fritstående badekar
 • Biopejs 
 • Sildebensgulve 
 • Gulvvarme i garage 
 • Natursten som klinker
 • Murede bænke 
 • Armaturer indbygget i væggen
 • Både morgen- og aftenterrasse
 • Separat walk-in til både ham og hende  

Åben døren til en luksustilværelse 

Nu har vi dækket de indvendige valg, der kan gøre dit hus ekstra luksuriøst. Nu er det tid til selve husets udformning og facade. Vi vil komme ind på de forskellige fordele ved hver hustype: Huset med ensidig taghældning, funkishuset og huset med forskudte plan.

Et murstenshus kan bygges med mere eller mindre kunstneriske finurligheder som gesims og kvader dertil sat sprossevinduer for at give lidt ekstra. Selvom alle hustyperne kan bygges med et præg af luksus, er der nogle hustyper, der giver flere muligheder i for eksempel planløsningen og det arkitektoniske look. Lad os tage dem et ad gangen: 

Huset med ensidig taghældning

Som navnet indikerer, er en ensidig taghældning et tag, der hælder til den ene side. Det giver normal loftshøjde i husets ene side og højt til loftet i den anden side af huset, oftest ud mod haven. I sådan et hus vil man oftest placere værelserne, som gerne må have lidt hygge og intimitet, i den ende af huset, hvor loftet er almindelig højde, mens fællesarealerne, såsom stue og køkkenalrum, har ekstra loftshøjde. Det giver et suverænt lysindfald og en sammenhæng mellem inde- og uderum, og sikrer den gode stemning i værelserne. 

Fire fordele: 

 • Fantastisk lysindfald med wow-effekt!
 • Mulighed for meget høje og bredde vinduespartier
 • Et særligt arkitektonisk udtryk, man sjældent ser 
 • Større fleksibilitet i planløsningen end et saddeltagshus

Funkishuset 

Funkis kommer af ordet funktionalisme, deri ligger også arkitekturens fokus: Funktion. En funkisvilla bliver også af nogen kaldt et bokshus, og har et enkelt og minimalistiskt udtryk, blottet for overflødig udsmykning, såsom skift i mursten, gesimser, recesser og andet ornamentik. Dog er der forskellige materialer, som man kan vælge at beklæde murkronen med og derved skabe et særligt look. 

Bygningsstilen er inspireret af den kubistiske stil med fladt tag og er nem at tilpasse til både grund og ønsker til plantegning. Ofte vælger typehuskunder at sammensætte bokse i forskellige højder, så værelserne har normal loftshøjde, køkken/alrummet meget høj loftshøjde og stuen, noget der ligger derimellem.

Funkishuset er den dyreste byggestil i typehussegmentet, fordi både byggeprocessen og mængden af materialer er mere omfattende end de andre hustyper. Men det er også denne hustype, der oftest bliver opfattet som den mest luksuriøse og ekstravagante.    

Fire fordele:

 • Mange muligheder for at lege med det arkitektoniske udtryk
 • Stor fleksibilitet når planløsningen skal laves
 • Meget høj loftshøjde med wow-effekt
 • Stort fokus på funktion, lys og udsigt

Huset med forskudte plan 

Et hus kan have forskudte plan både i form af trin og i form af husets sektioner som ligger vandret forskudt. Den forskudte planløsning med trin laves mest på ujævne eller skrånende byggegrunde, og giver mulighed for en arkitektur, hvor loftshøjden mindskes eller øges i takt med at man bevæger sig ind i huset. Forskydninger kan være både i tagryggen, hvor loftshøjden bliver varierende, ligesåvel som det kan være i gavlen, så en niveauforskel, f.eks. mellem køkken-alrum og stue, opstår. 

Den vandrette forskydning i planløsningen giver mulighed for at lave udendørs lækroge og en god udnyttelse af grunden, så du for eksempel både kan få en morgen- og eftermiddagsterrasse, på hver sin side af huset. Det giver et personligt, lækkert præg både indvendigt og udvendigt.

Fire fordele: 

 • Varierende loftshøjde
 • Tilpasset grundens udformning   
 • Giver huset et personligt præg
 • Et arkitekttegnet look til færre penge

Nu er du klædt på til at tage de rigtige valg for dig til dit luksushus!  Alle nævnte valgmuligheder er muligt når man bygger hus med Hybel. Gi’ vores rådgivere et ring på tlf. 7560 1070, og hør om mulighederne for lige netop dit drømmehus.