Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Bolig » Nybyggeri » Have og uderum » Indkørsel

Indkørslen giver det første indtryk

Indkørslen er det område, man lægger mærke til som det første, når man ankommer til et hus. Så hvordan skal jeres kommende indkørsel se ud, og hvor stor skal den være?

I tænker måske ikke over det. Men udover at fungere som holdeplads for bilen, så er indkørslen til et hus også det område, som både I selv og jeres gæster møder som det første hver eneste gang, I skal hjem til jeres nybyggede hus.

Derfor kan det være værd at bruge et par tanker på, hvilket udtryk jeres kommende indkørsel skal have.
Tænk i første omgang over, hvilken form for belægning I vil have. Skal det være klassikeren med fliser, eller er I mere til beton, perlegrus, granitskærver eller asfalt?

Hver løsning har sine fordele og ulemper. Men I kan med fordel tænke over, at de ”hårde” løsninger som fliser, beton og asfalt ikke giver mulighed for at lade vandet synke ned, og det dermed skal ledes væk på anden vis.

Omvendt er det nemt at rydde sne væk på de ”hårde” overflader, hvilket kan være en lidt større udfordring på et underlag af eksempelvis granitskærver.

Hvis I vælger at få fliser, skal I selvfølgelig også tænke over, hvor store de skal være, og om det skal være de samme som omkring resten af huset. Og skal hele anlægsarbejdet foregå i forbindelse med, at I også får opført en eventuelt carport, eller skal der gøres klar til, at I kan lave en senere?

Overvej også, om der skal være andet end fliser. Vil I for eksempel gerne have indrettet blomsterbede, eller skal der være plantekasser?

Hvor meget plads har I brug for?

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvor stor indkørslen skal være?

Har I brug for plads til én, to eller flere biler? Husk også at tænke over, hvor jeres gæster skal holde henne, når de er på besøg. Har I for eksempel ofte overnattende gæster, er der så plads til, at deres bil kan stå i jeres kommende indkørsel, eller er de nødt til at holde på gadeplan?

Tænk også over hvor I vil have plads til cykler. Får I indrettet et skur eller måske en selvstændig holdeplads til cykler?

Og er der et område af indkørslen, hvor I har plads til affaldsspande, så skraldemændene nemt kan komme til dem? Husk, at i rigtig mange kommuner bliver antallet af skraldespande øget i takt med, at affaldssortering bliver mere omfattende og indført flere steder.

Det kan også være værd at overveje, hvor meget I ønsker at vedligeholde denne del af jeres grund. Jo større fliser, jo færre fuger bliver der, hvor der potentielt kan vokse ukrudt op.

Når I har svaret på de fleste af disse spørgsmål, er næste skridt i processen selvfølgelig at finde ud af, om I selv vil og kan udføre arbejdet med at anlægge en indkørsel.

Eller vil I have professionelle håndværkere til at udføre opgaven? Og skal det i så fald gøres samtidig med opførelsen af en eventuelt carport eller det øvrige havearbejde?

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.