Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Hjem » Nybyggeri » Have og uderum

Husk haven, når I bygger nyt

Når I bygger nyt hus er jeres primære fokus naturligt nok på de mange detaljer og beslutninger, der skal træffes vedrørende selve huset. Men husk også at tænke på haven, der kan blive en forlængelse af huset.

Den dag I står med nøglerne i hånden til jeres nybyggede hus, kommer I formentlig til at træde ind på jord og grus på vejen hen til jeres nye hoveddør.

Som udgangspunkt er det nemlig kun selve huset, der bliver bygget, når I bygger nyt hus med et typehusfirma.

Haven omkring er enten op til jer selv at lave, eller I kan få en havearkitekt eller anlægsgartner til at stå for opgaven.

Men selvom haven som oftest er en opgave, der bliver taget hul på til sidst i processen, er det vigtigt, at I tidligt tænker over, hvordan I vil bruge jeres kommende have, og i store træk også har en ide om, hvordan den skal indrettes.

Når plantegningen for huset skal laves, skal der nemlig også tages hensyn til, hvor der skal være terrasse, og om der for eksempel skal være en overdækket terrasse.

Samtidig skal I også træffe beslutning om, hvor I gerne vil have udgang til jeres have. Skal der være terrassedør i stuen, i køkkenet eller måske flere steder?

Sådan udnytter I haven og uderummet

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.