Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 7. marts 2024
Bolig » Nybyggeri » Byggeperioden » Byggerådgiver

Et sæt ekstra, uvildige øjne

For nogle kan det give en ekstra tryghed at have en ekstern byggerådgiver med i byggeprojektet. Læs mere her.

Bygger du med et typehusfirma, vil dette have sin egen byggeleder, som er projektleder på huset, og som sørger for, at alt bliver lavet i den rigtige rækkefølge og korrekt.

Men alt afhængig af, om det er første gang, I bygger nyt hus, eller I har prøvet det før, kan det i byggefasen være en fordel for nogle at samarbejde med en ekstern byggerådgiver, der ikke er tilknyttet selve byggefirmaet, og som derfor kan agere som jeres professionelle øjne i byggeprocessen.

En ekstern byggerådgiver ved, hvad vedkommende skal lægge mærke til, og hvad der er vigtigt at få tjekket. Og vedkommende sørger for kontakten med jeres byggefirma og håndværkerne.

Typisk vil den eksterne byggerådgiver også deltage i de møder, som I har med jeres byggefirma både før opstart, ved mødet før aflevering af huset og deltage ved selve overleveringen af huset, ligesom byggerådgiveren vil tage på uanmeldte besøg undervejs i byggeriet.

Mange firmaer opererer med forskellige pakker, alt efter hvor meget og hvor lidt byggerådgiveren skal deltage undervejs i byggeprocessen. I vælger naturligvis selv, hvad I har behov for, og hvor meget I vil betale for. Så forhør jer gerne hos nogle af de firmaer, der tilbyder denne løsning. Og få taget kontakt i god tid, så byggerådgiveren kan være med fra start, hvis det er det, I ønsker.

Få en byggenøgle og tag på besøg

Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at I selv – i det omfang, det er muligt – tager på besøg på byggegrunden.

Flere af typehusfirmaerne arbejder med en såkaldt byggenøgle, som gives til jer som kommende ejere, så I til hver en tid kan komme ind i huset og se, hvordan det hele skrider fremad.

Opdager I ting under jeres besøg, der ikke er, som I har aftalt, er det selvfølgelig vigtigt, at I kontakter byggelederen.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.