Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Bolig » Nybyggeri » Byggeperioden » Bo i byggeperioden

Hvor skal I bo i mellemtiden?

Alt afhængig af, om I bor til leje eller i ejerbolig, inden I flytter ind i jeres nye hus, er der også her nogle beslutninger, der skal træffes.

Bor I til leje, er det forholdsvis nemt at opsige lejligheden indenfor den angivne tidsfrist i jeres lejekontrakt.

Men forhør jer eventuelt om, hvad der kan være af muligheder, hvis indflytningen i jeres nye hus af den ene eller den anden årsag bliver udskudt. Har I mulighed for at blive boende lidt længere, eller skal I finde en midlertidig bolig i den mellemliggende periode?

Bor I i en ejerbolig, er puslespillet straks en lille smule mere kompliceret.

For langt de fleste boligejere, vil det kræve, at I får solgt jeres nuværende bolig inden indflytning. For det kan være svært at time et boligsalg med indflytningsdatoen i jeres nye hus.

I skal derfor også overveje, hvad jeres økonomi kan bære.

Skal I sælge jeres nuværende bolig allerede inden, I går i gang med byggeprocessen? Eller kan økonomien bære, at I sidder med to huslejer, hvis jeres nuværende bolig ikke er solgt ved indflytning?

Mange vælger at sælge den nuværende bolig hurtigt og finder i stedet en midlertidig bolig i den mellemliggende periode. Det er der selvfølgelig også nogle udgifter forbundet med, så husk at regne det ind i jeres byggebudget.

Der er flere muligheder, hvis I vælger sidstnævnte løsning. Nogle vælger at finde en midlertidig lejlighed i den mellemliggende periode. I den forbindelse skal I være opmærksom på, at der som oftest skal lægges et indskud ved indflytning, ligesom mange udlejere kræver, at lejligheden er istandsat ved fraflytning.

Andre vælger at få alle møblerne opmagasineret og finde en møbleret lejlighed til fremleje eller leje et sommerhus, som familien kan bo i midlertidigt. Men det kræver selvfølgelig, at der findes lejligheder eller sommerhuse i det område, I bor i, så familien ikke skal flytte alt for meget rundt.

Hvis der er plads på jeres byggegrund, er der også den mulighed, at I sælger jeres ejerbolig og lejer en skurvogn, hvor familien kan bo i den mellemliggende tid.

Der findes flere firmaer, der udlejer disse moderne skurvogne med både indbygget bad og køkken, og hvor der er plads til hele familien, selvom antallet af kvadratmeter er begrænset.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.