Skrevet af Boligsiden
presse@boligsiden.dk
Opdateret d. 3. juli 2023
Bolig » Nybyggeri » Byggeperioden

Det kan I bruge ventetiden på

Ventetiden frem til, at jeres hus står klar, kan være lang. Men der er visse ting, I med fordel kan bruge tiden på. Læs mere her.

Det er blevet populært at bygge sit eget hus. Det mærkes ikke kun hos byggefirmaerne, men også i flere af landets kommuner.

Det er nemlig kommunen, der skal godkende planerne for jeres byggeri, og i mange tilfælde er det byggetilladelsen, som nybyggerne venter på, inden byggeriet kan sættes i gang.

Men når byggetilladelsen er i hus, kan håndværkerne gå i gang med arbejdet på jeres grund.

Først skal der graves ud i jorden, så der kan støbes et fundament. Derefter bliver de indvendige vægge rejst, hvorefter der sættes spær op. Derefter bliver der sat vinduer i, ligesom det indvendige vvs-arbejde skal laves.

Efterfølgende bliver der lagt tag på huset, inden de udvendige mure mures op. Endelig følger det indvendige arbejde, ligesom huset bliver malet.

Med andre ord er byggeprocessen et nøje tilrettelagt puslespil, hvor de enkelte håndværksgrupper skal koordineres, så de hver især kan komme i gang og udføre deres del af opgaven.

For jer er det samtidig en proces, hvor I primært kan vente og følge udviklingen uge for uge.

Værd at overveje i byggeperioden

Lad drømmene få plads

Når I har løst de praktiske udfordringer, og I på dette tidspunkt i processen også har truffet alle beslutninger vedrørende fliser, farver og facon på huset. Så kan I med fordel begynde at lade kreative tanker få plads.

Tænk over, hvordan I vil indrette jeres nye hjem. Er der møbler, I mangler, som I allerede nu kan kigge på og få bestilt, så de er klar til levering ved indflytning?

Når først I flytter ind, venter der jer et større arbejde med at indrette jer på ny. Måske får I endda meget mere plads, end I er vant til.

Derfor er det også godt at være forberedt, så I ikke skal klare alle indkøb og beslutninger midt i indflytningen.

Læs om de øvrige dele af byggeprocessen

Find grunden til det nye hus her

Se, hvilke grunde der er til salg netop nu. Er I omvendt på udkig efter et hus til nedrivning, kan I også se, hvilke håndværkertilbud og dødsboer der er til salg lige nu. Find dem alle her.