Nyt afsnit af Boligkvarteret klæder dig på til et boligmarked under forandring

Foto: Boligsiden

Rentestigninger, inflation og høje energipriser presser både nuværende og kommende boligejere på pengepungen. Hør og læs, hvordan du bedst håndterer de nye vilkår på boligmarkedet i podcastet Boligkvarteret, som Boligsiden udgiver i samarbejde med Partnermedier.

Vi hører det til møder i banken, ser det på prisskiltene i supermarkedet og føler det på humøret, når vi indser, at der er mindre råderum til drømme og fornøjelse.

Med stigende renter, tårnhøj inflation og energipriser på himmelflugt er det svært at komme udenom det faktum, at det er blevet dyrere at være dansker.

Og selv om de økonomiske samfundsændringer betyder stigende priser og renter, betyder det også faldende boligpriser.

De nye omstændigheder påvirker nemlig også boligmarkedet, og det er netop de ændringer, der tages hånd om i det nyeste afsnit af Boligsidens podcast, Boligkvarteret, som udarbejdes i samarbejde Partnermedier.

Prøv Boligsidens Låneberegner her.

”Betyder rigtig, rigtig meget”

I det nye afsnit af Boligkvarteret forklarer Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og boligøkonom i Jyske Bank-koncernen Mikkel Høegh, hvad der er op og ned på boligmarkedet i lyset af de nye, økonomiske omstændigheder.

Samtidig giver de to deres bedste råd til dem, der overvejer at købe bolig, til dem, som pønser på at sælge en bolig, og til dem, der spekulerer i at energirenovere, i at købe nyt eller i at bygge nyt som følge af de stigende energipriser.

For selv om der er flere faktorer i spil, hænger det hele nemlig mere eller mindre sammen, som Mikkel Høeg forklarer i podcast-afsnittet:

”Der er ingen tvivl om, at det her betyder rigtig, rigtig meget. Specielt varmeudgifterne, der er stigende. Man plejer at sige, at det æder af boligejernes råderum, sådan at folks penge derude rækker mindre, siger han og fortsætter:

”Det kommer jo oveni de her rentestigninger, vi taler om, så folk har sværere ved at få budgettet til at hænge sammen. Det får også en betydning, når man kommer ned i banken, hvis man skal låne penge, og det kan være med til at lægge en dæmper på boligpriserne.”

Det nye afsnit af Boligkvarteret ligger klar til lytning her på Boligsiden, og du kan derudover høre den på Spotify, Apple Podcast, eller hvor du normalt lytter til podcast.

Afsnittet er det tredje i serien og varer cirka 15 minutter, ligesom de øvrige afsnit.