Danmarks flotteste boliger

Orangeri, Blakke Møllevej 24, 4050 Skibby, Foto: Lilienhoff (Boligsiden.dk)
Skrevet af Anne-Mette Bache Jensen
GEM ARTIKEL    Boligindretning   25. december 2015   ·   3 MIN

Mennesker med en særlig passion skaber særlige hjem. Det gælder fx boligen med designerhaven og villaen med Danmarks måske smukkeste orangeri. Se dem og flere af de andre unikke boliger på Boligsiden.dk.

 

Alle hjem er unikke, men nogle er bare mere unikke end andre. Blandt nogle af Danmarks mest særlige og smukke boliger finder du højborgen med eget tårnværelse, villaen med designerhaven, den fede villa til under en million, og ikke mindst Danmarks nok smukkeste orangeri. Her har de nuværende ejere passet særdeles godt på boligerne, og det er tydeligt, at især designerhaven og orangeriet bunder i en dyb passion for planter i og omkring boligen. Men også højborgen er en bolig med karakter, og man skal kunne lide det imposante tårn og de store, hvælvede vinduesbuer.

”Det er klart, at boliger, der er udsprunget af entusiasme og sjæl og derfor fremstår som noget helt sælrigt, koster mere end metervaren. Det er boliger, der er godt vedligeholdt, og hvor du ikke er i tvivl om, at den nuværende ejer har elsket at bo”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog ikke alle de særlige boliger, hvis udbudspris ligger i den høje ende. Det eventyrligt charmerende hus til under en million er en af undtagelserne. Se nogle af Danmarks mest spændende boliger nedenfor.

 

Højborg med tårnværelse

Rytterholtsvej 30, 8600 Silkeborg. Foto Lokalt Liebhaveri (Boligsiden.dk)

Rytterholtsvej 30, 8600 Silkeborg 

Denne bolig er noget helt særligt med sit store tårn og tårnværelse. Det er en eventyrlig bolig, der får dig til at drømme om en anden tid, og som kommer til at skabe en unik ramme om dit liv. Nyd fx en drink på terrassen, der har udsigt over Brassø Borre Sø og den smukke natur ved Silkeborg, hold fest i den store gildesal og gå på opdagelse på de 331 kvadratmeter bolig i forskudte plan. Udbudspris: 14.900.000 kr.

 

 

Den smukkeste have

P. Heises Vej 14A, 8000 Aarhus C - Foto Lokalt Liebhaveri (Boligsiden.dk)

  1. Heises Vej 14A, 8000 Aarhus C 

En have som den, der hører til villaen her, er skabt ud fra en passion. Den er anlagt af en havearkitekt, der har valgt at sløjfe den klassiske græsplane og i stedet bygge haven op omkring en fantastisk, stor træterrasse, der går hele vejen rundt om huset og leder rundt i haven til et lille lysthus, hvor eftermiddagsteen kan indtages. Der er en japansk inspireret skråning med flotte blomster og et lille vandfald. Udbudspris: 9.500.000 kr.

 

Skøn villa til under 1 million kroner

Fynbovej 24, 4913 Horslunde, Foto EDC (Boligsiden.dk)

Fynbovej 24, 4913 Horslunde 

Trods stigende huspriser kan du stadig finde villaer til under en million kroner. Og der er på ingen måde tale om et håndværkertilbud. Huset her er gennemført charmerende, og det er blevet totalrenoveret i 2009 for op i mod to millioner kroner – altså langt mere end udbudsprisen. Boligen er fuldstændig skøn for romantikeren, der gerne vil bo lidt ude på landet i en idyllisk og super vedligeholdt bolig. Udbudspris: 995.000 kr.

 

 

Det flotteste orangeri

Blakke Møllevej 24, 4050 Skibby 

At villaen har været kåret til Danmarks Skønneste Hjem i DR’s program fra 2012 kommer ikke som en overraskelse, når man bladrer igennem de helt fantastiske billeder. Men især orangeriet skiller sig ud i den smukke og unikke bolig. Og planterne er ikke bare i centrum i orangeriet. Huset ligger på en naturgrund, hvor træer og buske spiller en afgørende rolle og skaber stemningen af et eventyrhus ude i skoven. Udbudspris: 4.495.000 kr.

Det eksklusive miniputhus

Strandvejen 252D, 2920 Charlottenlund. Foto Danbolig (Boligsiden.dk)

Strandvejen 252 D, 2920 Charlottenlund

Bare 39 kvadratmeter er huset på her. Der er tale om et idyllisk skovserhus tæt ved Skovshoved Havn. Huset er absolut charmerende og i tip-top stand – lige til at flytte ind i. Udbudspris: 2.795.000 kr.

 

Kan du lide det, du læser? Få de vigtigste nyheder med vores nyhedsbrev, der udkommer to gange om måneden. Tilmeld dig i dag.