Salgstider: Så lang tid tog det at sælge en bolig i første kvartal

Foto: Boligsiden

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige salgstid er steget fra fjerde kvartal 2023 til første kvartal 2024 for både huse, ejerlejligheder og sommerhuse.

Det tog i gennemsnit lidt længere tid at sælge en bolig i løbet af første kvartal i år, end det gjorde i fjerde kvartal sidste år. Det viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Som eksempel måtte hussælgere i Danmark i gennemsnit vente 143 dage – svarende til knap fem måneder – på at få huset solgt i første kvartal 2024. Og det er præcis 10 dage mere, end hvad det i gennemsnit tog i tredje kvartal sidste år.

For lejlighedssælgerne tog det i gennemsnit 106 dage at få lejligheden solgt i årets første kvartal, som svarer til cirka 3,5 måned. Dermed er salgstiden for ejerlejligheder steget med 11 dage siden fjerde kvartal sidste år.

Også salgstiderne for sommerhuse er steget siden fjerde kvartal sidste år, som dengang lød på 117 dage. I første kvartal i år tog det nemlig i gennemsnit 141 dage at sælge et sommerhus.

”Er man i processen om at sælge en ejendom, så gør 10-15 dage ikke meget fra eller til for de fleste, medmindre man har et akut behov for at komme videre. Og spoler vi tiden endnu længere tilbage, så har salgstiderne været væsentligt længere, så derfor er der altså ikke tale om voldsomt lange salgstider, som det er nu – tvært imod,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Det er dog interessant at følge med i, hvorvidt salgstiderne fortsat vil stige i den kommende tid. Det kan være udtryk for, at boligmarkedet begynder at bevæge sig mere stille og roligt, end vi har set det i de seneste år, hvilket kan være meget positivt. At købe en ejendom er en stor beslutning for de fleste og et af livets største investeringer, så hvis markedet tillader, at man får lidt længere betænkningstid, før man skriver under på en købsaftale, vil det alt andet lige sikre, at flere bliver mere tilfredse med købet af sit nye hjem.”  

Se salgstider for dit område

På Boligsiden kan du til enhver tid se udviklingen i salgstider for de boligtyper og de områder, som du er interesseret i. Klik her og se de seneste salgstider på lokalt niveau.

Find mere om