Der er store gevinster at hente ved at tænke energiforbedringer ind i huskøbet. Her er en række konkrete tips til, hvordan du minimerer energiregningen på dit nye drømmehus.
Beliggenhed, beliggenhed og atter beliggenhed. Der er en grund til, at det er et begreb, vi alle sammen kender, for der er ingen tvivl om, at beliggenheden er vigtig, når du er på jagt efter drømmeboligen.
Men det kan alligevel betale sig, at du breder fokus ud, når du kigger på bolig. Du bør nemlig også undersøge boligens energiforbrug og muligheden for energirenoveringer og tænke energiforbedringer ind, når du køber.
Her er tre simple tips, som du bør tænke over, allerede inden du køber boligen.
Vi har i denne guide samlet en række af konkrete tips til, hvordan du begrænser energiregningen i dit nye hus.
Når du køber hus, køber du samtidig en varmeregning mange år frem. Inden du skriver under på købsaftalen, bør du derfor overveje, om der er behov for at energirenovere huset.
Her på siden får du gode råd om de tre vigtigste ting, du skal gøre:
Læs, hvad du ellers skal være opmærksom på, når du skal købe bolig.
Alle huse, der bliver solgt, har et energimærke, og det er et redskab du som køber skal bruge. For i energimærkningsrapporten kan du se, om dit kommende hus fråser med energien sammenlignet med andre.
I energimærkningsrapporten kan du også se, hvilke energiforbedringer der bedst kan betale sig. Nogle af forbedringerne er oplagte at få styr på, inden du flytter ind. Det kan for eksempel være isolering af ydervægge, udskiftning af vinduer eller lignende, der gør, at dit nye hus holder bedre på varmen.
Du kan bruge energimærkningsrapporten til to ting:
Se mere i vores guide til energimærket.
Find din egen boligs energimærke.
Undersøg, hvilken type varme huset opvarmes med. Både anlæg og varmeform har nemlig stor betydning for størrelsen af din varmeregning.
Her er gode råd til de forskellige varmetyper:
Prøv beregneren på SparEnergi og se, hvad du kan spare ved at skifte til en ny varmekilde
Inden du beslutter at købe huset, bør du få hjælp fra en rådgiver til at afgøre, hvilke energiforbedringer du skal foretage, og hvor meget det vil koste.
Læs mere om forskellige typer rådgivning.
Læs vores guide til tilskud fra Bygningspuljen og fradrag fra BoligJobordningen.
Selv det bedst renoverede hus er ikke mere energivenligt end de mennesker, der bor i det.
Din og familiens energivaner har derfor betydning for, hvor høj jeres varmeregning ender med at blive.
Gode energivaner giver dig en lavere varmeregning. Eksempelvis kan du skære cirka fem procent af dit varmeforbrug ved at skrue bare én grad ned for varmen.
Hvis du synes, at din varmeregning ligger i den høje ende, selv om du har energiforbedret dit hus, kan du tjekke op på gode vaner i vores guide til gode energivaner.
Denne artikel er skrevet af Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk.
Udgivet: 11. december 2020
Opdateret: 11. december 2020
Enten er felterne ikke korrekt udfyldt, eller også er du allerede tilmeldt.
Tak for din tilmelding