Find BBR-oplysninger og lær din bolig at kende

Foto: Boligsiden.dk

I det danske BBR kan du finde et hav af oplysninger om din bolig. Læs, hvilke BBR-oplysninger du kan finde, hvor du kan finde dem, og hvilke BBR data du kan finde på Boligsiden.

Hvad står BBR for?

BBR står for Bygnings- og Boligregisteret. BBR er drevet af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Hvad er BBR-oplysninger?

Der er et væld af BBR-oplysninger at dykke ned i, hvis du besøger Bygnings- og Boligregisteret. Her kan du blandt andet se et matrikelkort over den ejendom, din bolig ligger på. På matrikelkortet kan du se præcis, hvor boligen (eller boligerne) ligger på matriklen.

I BBR-meddelelsen er det desuden beskrevet, hvornår boligen er bygget, hvilke tilbygninger der er, hvilke materialer der er brugt, hvordan boligen varmes op og meget mere.

Disse BBR-oplysninger kan du bruge til at lære din egen bolig bedre at kende, men du kan også bruge dem til at få en masse oplysninger om en bolig, du er interesseret i at købe.

Og er du på boligjagt, er det en rigtig god ide at tjekke BBR-meddelelsen for på den måde at være så godt klædt på som muligt, når du skal besigtige boligen.

Der kan også være oplysninger, du kan bruge, når du skal forhandle pris med sælger. Det kan for eksempel være en dyr og utidssvarende varmekilde.

Gå ind på Bygnings- og Boligregisteret, indtast den adresse, du er interesseret i og se alle BBR-oplysninger.

Her finder du dine BBR-oplysninger

Du kan finde BBR-oplysninger i BBR, som du kan klikke dig ind på her. Du kan også finde BBR-meddelelsen på alle landets adresser på ois.dk og boligejer.dk.

Find også naboens BBR-meddelelse

Du kan ikke udelukkende finde dine egne BBR-oplysninger. BBR er et offentligt register, og BBR-meddelelsen er derfor et offentligt dokument. Derfor kan du også se din nabos, eller din kommende nabos, BBR-oplysninger.

BBR-oplysninger du kan finde på Boligsiden

Når du søger bolig på Boligsiden, kan du finde nogle af de informationer fra BBR, der er mest relevante for dit boligkøb. Det drejer sig om:

 • Bolig og grundens arealer
 • Antal bygninger inklusive annekser, garager og lignende
 • Antal værelser
 • Antal køkkener
 • Antal plan
 • Byggeår
 • Om-/tilbygningsår
 • Ydervægsmateriale
 • Varmekilde
 • Bygningens anvendelse.

Du finder BBR-oplysningerne på alle boligers præsentationssider ved enten at trykke Boliginformation i menuen i toppen af siden eller ved at scrolle ned til Boligfakta på den givne bolig.

Opdatér dine BBR-oplysninger

Det er vigtigt, at alle informationer i din BBR-meddelelse er korrekte. Så hvis du har rettelser til dine BBR-oplysninger, har du pligt til selv at melde dem ind.

Er data i din BBR-meddelelse ikke korrekte, kan det få konsekvenser for dig. For er dine BBR-oplysninger ikke opdaterede, kan du ikke bare risikere at få en bøde. Du risikerer også at være dårligere stillet, hvis der for eksempel udbryder brand i en bygning på din grund, der ikke er meldt ind til Bygnings- og Boligregisteret, for så er du muligvis ikke dækket af din forsikring.

Desuden er den offentlige ejendomsvurdering blandt andet bygget på din BBR-meddelelse. Denne vurdering ligger til grund for din ejendomsværdiskat, og har du bygget om eller bygget til, kan din vurdering og dermed også din ejendomsværdiskat være forkert.

Skal du sælge din bolig, er det BBR’s informationer om boligens areal, der kommer til at stå i boligpræsentationen, når den kommer på Boligsiden. Er boligens areal for lavt i BBR-meddelelsen, bliver det også for lavt, når det kommer til salg. Det vil betyde, at kvadratmeterprisen for boligen bliver for lav.

Netop størrelsen på boligen er et af de vigtigste parametre for de fleste købere, og derfor er det afgørende for dig, at arealet ikke er oplyst for lavt til BBR.

Har du en formodning om, at arealet er for lavt, bør du få lavet en ny opmåling. Se arealvejledning.

Det nytter ikke blot at lave et estimat, runde op og indberette et for højt areal. Det kan godt være, at et højt areal vil få din bolig solgt, men hvis køber efterfølgende finder ud af, at boligarealet er angivet for højt, er det dit ansvar. Og du kan blive tvunget til at betale en del af købssummen tilbage.

Du kan ændre data i dine BBR-oplysninger ved at gå ind i BBR og logge på med dit Nem ID.

Du skal rette dine BBR-oplysninger, når…

I udgangspunktet skal du rette dine BBR-oplysninger, hver gang du laver en større ændring på din bolig og din grund.

Der er tre overordnede bestemmelser for, hvad og hvornår du skal rette dine BBR-oplysninger:

 • Når du opfører byggeri, der kræver byggetilladelse.
 • Når du ændrer på grund, bygning og bolig, der i forvejen er optegnet i BBR.
 • Når du konstaterer fejl på de data, der er i din BBR-meddelelse.

Se mere i Bekendtgørelse om ajourføring af Bygnings- og Boligregisteret.

Udgivet: 16. maj 2019
Opdateret: 26. juni 2019