7 arkitektoniske boligperler til salg lige nu

Foto: Boligsiden.

Leder du efter en bolig, der er lidt ud over det sædvanlige? Lige nu er der masser af arkitekttegnede perler på boligmarkedet – vi har udvalgt syv, der har noget helt særligt at byde på.

Kører du igennem det ganske land og ind og ud af villakvarterer, er der tre gængse hustyper, der fylder i landskabet: Murermestervillaen, parcelhuset fra 1970’erne og så er der alle de nye typehuse, der er skudt op i årene siden årtusindeskiftet. Men mellem flåden af de klassiske boliger findes også de arkitektoniske perler, der kan få designinteresserede til at slå hænderne sammen af begejstring.

Engang imellem kommer disse perler endda også i udbud. Og selvom der som oftest er tale om huse, der kun er de færreste boligbudgetter forundt, er der maser af inspiration at hente i de unikke boliger, som er blevet til på arkitektens tegnebræt.

”De arkitekttegnede villaer bliver oftest til i samarbejde mellem en arkitekt og en familie, og derfor er der tale om unikke indretningsløsninger, som du ikke ser andre steder. Det er netop det sammen med kvalitetsmaterialer, du betaler ekstra for,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Arkitektur der deler vandene

Når et meget specielt hus rammer markedet, kan det dog nemt dele vandene hos de boligsøgende, fordi der netop er tale om specielle boliger.

”1970’ernenes æstetik er meget genkendelig, og vi ser mange arkitekttegnede huse fra den tid, hvor den ofte meget funktionelle planløsning er et plus. Leder man efter en moderne villa, kan man dog nemt blive skræmt af materialer og farver. Omvendt vil nogle boligkøbere synes, at der mangler sjæl i den minimalistiske arkitektur fra den her side af årtusindeskiftet,” siger Birgit Daetz.

Uanset om du er til toner af træ og halvfjerdseræstetik eller helt stramt boligdesign, er der lige nu flere spændende boliger på markedet. Se syv udvalgte herunder:

1. Liebhaveri i international klasse
Kan man kombinere overdådighed og minimalisme? Ja, det kan man. Og det er lige præcis det, man får i denne California-style villa, der ligger direkte ud til Øresund. Der er tale om en eksklusiv og sjældent set ejendom i Danmark, når det kommer til det arkitektoniske udtryk. Der er elektrisk styring af temperatur, vinduer og lys samt atriumgård, opvarmet pool og 4.000 kvadratmeter ugeneret grund med 180 graders udsigt til vandet. Kort sagt en unik bolig.

Boligen er ikke længere til salg!

2. Smukt og ikonisk rækkehus
Der er lige nu flere boliger til salg i Gassehaven, der er et af Gl. Holtes vartegn, når det kommer til bebyggelse. De ikoniske rækkehuse fra 1970’erne er tegnet af arkitekt Palle Suenson, og fælles for husene er ’klimarummet’ med de fem meter høje rum med glastaget, der giver lys og godt klima året rundt. Husenes placering er også lige i øjet, idet de ligger direkte ud til Søllerød Naturpark.

Boligen er ikke længere til salg!

3. Nordisk minimalisme med et strejf af Østen
Det er svært at sammenligne denne villa med nogen anden på markedet. Lige ud til Øresund får du en arkitekttegnet bolig med rene linjer i samspil med naturen. Hele facaden mod havet er lavet i glas, og med en helt unik forhave bestående af vand, bliver der skabt en flydende overgang mellem inde og ude. Indvendigt er villaen tidløs og med kridhvide opvarmede naturstensgulve i underetagen.

Boligen er ikke længere til salg!

4. Et hus der stikker ud på villavejen
Hvis du drømmer om at bo i lige præcis det hus, der stikker ud på villavejen, så er der her et godt bud på et kommende hjem. Huset fra 2016 har et stramt og enkelt udtryk, der brydes af et cylinderformet appendiks med glasfacade i to etager. Indenfor tilfører et opholdsmiljø i forskudte planer villaen masser af charme på trods af, at det er ganske nyt. En ekstra og virkelig fin detalje er den integrerede dobbeltbruser i soveværelset.

Boligen er ikke længere til salg!

5. Enestående sommerhus i 1970’er-stil
Hvis du er betaget af dansk arkitektur fra 1970’erne og samtidig på jagt efter et sommerhus i første parket til vandet, så er dette noget nær perfekt. Fritidshuset er i klassisk Friis og Moltke-stil, og boligen står med få undtagelser stadig, som arkitekten tegnede det. Farver, materialer, den murede sofa, skydedøre og den topfunktionelle indretning er kræs for arkitekturinteresserede. Derudover er det ydre designet til at smelte sammen med naturen, og det ses.

Boligen er ikke længere til salg!

6. Minimalistisk villa med højt til loftet
Kernen i den stramt designede villa er det usædvanligt store opholdsrum, hvori køkkenet er placeret. Her er der højt til loftet, som med en hældning tilfører rummet liv. Der er en atelier-følelse over det rå rum, der balancerer fornemt mellem det lyse og rå med betongulve, der visuelt binder huset sammen. Ejendommen er opført i 2006 i særdeles gode materialer, og det ses tydeligt, at huset er gennemtænkt til mindste detalje.

Boligen er ikke længere til salg!

Godt tip!

Er boligbudgettet småt skåret, men drømmene om et autentisk retrohjem store, kan du få det hele på Svalevej 1 i Thyregod ved Give. Her er der tale om en arkitekttegnet villa fra 1970’erne, og selvom huset trænger til renovering, er rammerne virkelig inspirerende for dig, der søger lige præcis den her stil.

Boligen er ikke længere til salg!

Find mere om