Vink farvel til nedslaget, når du køber lejlighed i København

Foto: Boligsiden

Der er ikke meget at rafle om. Nedslagene er historisk lave i københavnsområdet. Køber du ejerlejlighed, er nedslagene næsten forsvundet, viser tal fra Boligsiden.dk.

Er lejligheden slidt, er vinduerne gamle, og trænger den til mere end et lag maling, så ville du nok mene, at du som køber kunne forhandle dig til et nedslag i prisen. Men den store efterspørgsel efter lejligheder i københavnsområdet har fået nedslagene til næsten at forsvinde.

”I dag betaler du stort set, hvad der bliver forlangt – i hvert fald hvis du gerne vil have lejligheden. Det er sælgers marked, og er du som køber utilfreds med lejligheden eller prisen, er det nok nemmere at finde en anden lejlighed end at få forhandlet prisen ned”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Kæmpe fald i nedslagene

I Købehavn by er nedslaget faldet 51 procent alene det seneste år, og du kan ikke forvente at få mere end ca. 260 kroner pr. kvadratmeter, hvis du overhovedet får et nedslag, når du køber lejlighed. For en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter betyder det, at du kan være heldig at få godt 21.000 kroner i nedslag. Men meget mere bliver det typisk ikke til.

I 2011 fik lejlighedskøberne i gennemsnit godt seks procent af lejlighedens pris i nedslag, men nu er nedslaget på under to procent.

”Siden januar 2010, hvor vi begyndte at måle, har nedslagene ikke været på et lavere niveau end i disse måneder i København by. Efterspørgslen efter boliger er enorm, og den demografiske udvikling gør, at stadig flere flytter fra land til by. Det presser ikke bare priserne op, men også nedslagne ned”, siger Birgit Daetz.

Samme tendens i resten af landet

Over hele landet oplever man faldende nedslag på ejerlejlighedsområdet, og også i København omegn og i Nordsjælland er nedslagene i dag mindre end lavpunktet i 2011. De andre landsdele har oplevet et fald siden 2012, hvor der blev givet store nedslag, men de har ikke slået rekord på samme måde som landsdelene i Region Hovedstaden.