Vinderne i boliglotteriet

Foto: Boligsiden

Har du købt en bolig inden for de seneste 4,5 år, er der stor forskel på, hvad du har fået ud af det, hvis du netop har solgt. En heldig boligejer på Frederiksberg kan have tjent en halv million kroner, viser tal fra Boligsiden.dk.

Som udgangspunkt skal du købe bolig for at få noget at bo i. Det er ikke nogen god ide at spekulere i, at priserne vil stige, så du kan tjene en god skilling. Det ender nemlig ofte galt, da boligpriserne lever deres eget uforudsigelige liv. Selvom der kan være overordnede tendenser i prisudviklingen, kan det snildt se helt anderledes ud, lige præcis der hvor du bor.

Sammenligner vi priserne i dag med den laveste pris i perioden fra januar 2010 og til nu, ligger priserne dog i alle kommuner noget højere i dag, når vi kigger på de områder, hvor der er solgt nok lejligheder til at de tæller med i statistikken.

Heldige kartofler på Frederiksberg

Hvis der findes nogen, der har købt en 80 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg i november 2011 og som solgte selv samme lejlighed i april i år, så har der været godt 500.000 kroner ekstra lige ned i foret. Og man kunne have tjent næsten det samme, hvis man havde købt en lejlighed i samme størrelse i Københavns Kommune i januar 2012 og solgt igen i april i år.

”Man kan være heldig at købe og sælge på de helt rigtige tidspunkter, men det er altså en roulette”, understreger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk. Hun fortsætter:

”Samtidig skal man også huske på, at det her er gennemsnitspriserne. Man kan sagtens have købt en lejlighed for dyrt på eksempelvis Frederiksberg, som man så må sælge med et tab. Den slags historier findes også. Helt grundlæggende skal man bruge sin sunde fornuft og spørge sig selv, om man synes, boligen er prisen værd”, siger Birgit Daetz.

Den mindste gevinst

Randers er den kommune, hvor selv de heldigste kartofler ender med den mindste gevinst. Selv hvis man har købt lejlighed, da den var allerbilligst i perioden fra 2010 og til nu, så har man maksimalt tjent 17.000 kroner, hvis man solgte i april måned. Altså helt gennemsnitligt.

”I undersøgelsen her har vi kigget på, hvad man kan tjene, hvis man købte lejlighed, da det var billigst i de seneste år og solgt i april i år. Men det omvendte scenarie kan jo også gøre sig gældende: Man får købt, når det er dyrest og sælger i april. Så er der områder, der kommer ud med et tab”, forklarer Birgit Daetz.

Det gælder fx Gladsaxe, Gentofte, Glostrup og flere  andre kommuner, hvor kvadratmeterpriserne har været højere oppe over de seneste 4,5 år end de var i april måned.

Top 5: Her var forskellen størst fra billigste periode i 2010 – april 2014:

Gevinst ved salg af 80 kvadratmeter stor lejlighed.

1. Frederiksberg (517.723 kr.)

2. København (470.060 kr.)

3. Rudersdal (442.292 kr.)

4. Lyngby-Taarbæk (426.594 kr.)

5. Gentofte (344.577 kr. )

Top 5: Her var forskellen mindst fra billigste periode i 2010 – april 2014:

Gevinst ved salg af 80 kvadratmeter stor lejlighed.

1. Randers (17.034 kr.)

2. Glostrup (112.538 kr.)

3. Høje Taastrup (142.117 kr.)

4. Furesø (160.900 kr.)

5. Roskilde (178.238 kr.)

Find mere om