Vi forlanger ekstra for god lyd i boligen

Foto: Boligsiden

Danske boligejere plages af støj. Ikke bare fra naboen, men også fra deres eget hjem, hvor dårlig akustik kan ødelægge indeklimaet. Boligsiden.dk har set på prisen på boliger med akustikløsninger.

Høj musik, lyden af en græsslåmaskine eller råbende børn skærer i ørerne. I hvert fald hvis man er nabo til støjkilderne. En undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk viser, at støj ubetinget er det, der generer os mest ved vores naboer – også langt mere end naboens dyr og børn, som vi ellers også har et horn i siden på. Men det er ikke kun støj fra naboen, der generer os. Støjen i vores eget hjem kan også være en daglig belastning, og her spiller akustikken i hjemmet en stor rolle.

”Nogle boligejere vælger at få lavet loft til kip-løsninger uden at overveje, hvad det betyder for akustikken. Som boligejer skal man tænke sig om, hvis man ændrer på loftet. Der kan komme skår i glæden ved flotte løsninger med højt til loftet, hvis akustikken er dårlig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Der findes dog en del boliger, der allerede har akustiksikre løsninger i form af akustikplader, akustikfelter eller hele akustiklofter. Blandt de 35.000 villaer, der er til salg netop nu, har ca. en procent af dem akustikløsninger i loftet. Og udbudspriserne på disse boliger ligger i gennemsnit 39 procent højere end gennemsnittet for villaer i al almindelighed. I Region Syddanmark ligger udbudspriserne for boliger med akustikløsninger hele 77 procent over gennemsnittet, mens man i Region Hovedstaden som den eneste region ikke betaler ekstra.

Ændring i udbudspriser for villaer med akustikløsninger

Hele landet: +39 %

Region Hovedstaden: -6 %

Region Midtjylland: +48 %

Region Nordjylland: +54 %

Region Sjælland: +48 %

Region Syddanmark: +77 %

Find mere om