Verdens vildeste priser på boligmarkedet

Foto: Margaret Ivy, Pixabay.

Den dyreste ejendom i verden ligger i England, og den er vurderet til intet mindre end 13 milliarder kroner. Læs med og se flere toppriser fra verdens mest pebrede boligmarkeder lige her.

Det er ikke småpenge, der skifter hænder på det globale boligmarked. Og hvis du synes, at boligpriserne herhjemme er svimlende, kan kvadratmeterpriserne i det store udland helt sikkert slå dig ud.

Ifølge sitet Wonderslist.com er verdens dyreste ejendom den britiske dronnnings hjem, Buckingham Palace. Palæet er godt nok ikke til salg, men The National Building Society vurderer, at den majestætiske kolos har en værdi på over 13 milliarder danske kroner. For de mønter får du da også plads nok, nærmere bestemt 775 værelser og 78 badeværelser. Helt perfekt, hvis du gerne vil sove i et nyt værelse hver nat to år i træk.

Retter vi i stedet blikket mod, hvad vi kan kalde almindelig beboelse, topper ejendommen Antilia listen. Den er beliggende i det sydlige Mumbai i Indien og er beboet af landets rigeste mand, Mukesh Ambani. Arkitekturen bryder mildest talt med de gængse konventioner om, hvordan et højhus skal se ud, og det atypiske palads, der består af over 37.000 kvadratmeter, er ifølge Wonderslist verdens dyreste moderne bygning. Vurderingen lyder på 8,6 milliarder kroner.

Antilia (Artiklen fortsætter under billedet)

(Foto: © A.Savin, Wikimedia Commons)

Danmarks dyreste salg

Den dyreste bygning i Danmark er Aarhus Universitetshospital, som har en værdi på over tre milliarder kroner. Sådan lyder det i en artikel fra DR.dk, som har hentet informationer om den offentlige ejendomsvurdering fra Tinglysningen.

Som privatperson er det måske mere interessant at dykke ned i arkivet over solgte privatboliger. Den dyreste i den kategori ligger et godt stykke under det østjyske sygehus, men er stadig en pebret omgang i kroner og ører. Villaen på Hambros Alle 32 i Hellerup blev i 2008 solgt til 75 millioner kroner. En pris der kan mærkes i selv en særdeles godt polstret økonomi. Den dyreste ejendom i udbud lige nu fås til den nette sum af 53,5 millioner kroner, og herligheden ligger i Hørsholm nord for København.

”Boliger i den prisklasse appellerer helt naturligt til et særligt segment af købere, men det betyder ikke, at de helt dyre ejendomme er unikke herhjemme. Ejendommen i Hørsholm er langt fra den eneste, der ligger i den ende af prisskalaen. I øjeblikket er der hele 15 ejendomme med en udbudspris på den dyre side af 30 millioner kroner og seks styks til over 40 millioner kroner,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Den højeste kvadratmeterpris i verden

Tal fra Boligsiden.dk viser, at kvadratmeterprisen på solgte villaer i Danmark i februar måned lå på knap 13.000 kroner. På ejerlejligheder lå de noget højere, nemlig 24.500 kroner. Zoomer vi ind på Region Hovedstaden, som er den dyreste region i Danmark, lå gennemsnittet på ejerlejligheder på 32.700 kroner.

Det er noget mere appetitligt for pengepungen end top tre over verdens højeste kvadratmeterpriser, som vi finder i henholdsvis Monaco, London og Hong Kong, som sidste år for sjette år i træk blev kåret som verdens dyreste by at købe bolig i. Listen er udarbejdet i forbindelse med den årlige Demographia International Housing Affordability Survey.

Og vil du bo i den asiatiske stat, skal du indstille dig på, at bo både småt og ekstremt dyrt. South China Morning Post rapporterede sidste år, at den gennemsnitlige pris på lejligheder i Hong Kong var 19 gange højere end den årlige middelindkomst. Gennemsnitsprisen på en lejlighed på 40 kvadratmeter i området Kowloon ligger på 3.850.000 kroner, hvilket giver en kvadratmeterpris på over 96.000 kroner. Altså, 200 procent over niveauet i Region Hovedstaden.

Boligsiden.dk har tidligere på året skrevet om boligpriserne i de europæiske hovedstæder, hvor København befinder sig på en 12. plads. Du kan se eller gense top 20 her.

Find mere om