Udbudspriser på fritidsboliger er stabiliseret

Foto: Boligsiden

Fem måneder i træk har udbudspriserne på fritidsboliger stort set ikke rokket sig. Samtidig er antallet af udbudte boliger faldet. Dermed er der tegn på stabilitet på markedet. Det fremgår af tal fra www.boligsiden.dk.

For femte måned i træk holdt udbudspriserne på fritidsboliger sig næsten helt i ro. Siden juli måned har de således holdt sig på cirka 18.400 kroner pr. kvadratmeter. Det viser en ny opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk.

”Der er rigelig med turbulens på boligmarkedet. Derfor er det en god nyhed, at udbudspriserne nu har ligget fast i et lille halvt års tid. Men det skal med, at de er faldet 15 pct. siden toppen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Læs også: En af Danmarks dyreste villaer er solgt

Priserne på fritidsboligerne nåede den hidtidige top præcis et år senere – i maj 2008. Her toppede de med godt 21.600 kroner pr. kvadratmeter – i dag er de altså faldet med knap en sjettedel.

Udbuddet faldet med 8 pct.

Mens udbudspriserne har ligget stabilt de seneste fem måneder, er det samlede udbud af fritidsboliger til salg i samme periode faldet måned for måned.

”Det skyldes, at der blev sat mange nye fritidsboliger til salg i forårsmånederne – flest i april, hvor danskerne satte næsten 2.000 nye fritidsboliger til salg på en enkelt måned”, siger Birgit Daetz.

Læs også: Friværdierne er under pres

Siden 1. juli er antallet af nyudbudte fritidsboliger imidlertid faldet stort set hver måned, og i november er antallet af nyudbud nede på omkring 300.

Dermed falder det samlede udbud igen – siden juli er det samlede udbud således gået ned med over 1.000 boliger. Det svarer til et udbudsfald på 8 pct.

Der er altså færre varer på hylderne nu, og udbudspriserne viser tegn på stabilitet, men om der er tale om et længerevarende fænomen er trods alt for tidligt at sige noget om.

Find mere om