Tagterrasserne koster hurtigt en kvart million

Foto: Boligsiden

Der er gode muligheder for at købe en ejerlejlighed med adgang til tagterrasse i byen. Men merprisen kommer hurtigt op på en kvart million kroner for en ejerlejlighed på 80 kvadratmeter, hvis der er tagterrasse. Det viser beregninger fra Boligsiden.dk.

Er du vild med at bo i byen, vil du også sætte pris på en tagterrasse, hvor du kan nyde en drink, en snack og udsigten ud over byen, når aftenen falder på. Og mulighederne er rimelige for at finde en ejerlejlighed med tagterrasse. I København Kommune har 16 procent af de udbudte ejerlejligheder adgang til en tagterrasse. I Frederiksberg Kommune udgør ejerlejlighederne med tagterrasse seks procent af alle ejerlejligheder til salg i kommunen. På Frederiksberg er der således 18 ejerlejligheder, hvor du har mulighed for at nyde udsigten over byens tage fra terrassen, og København Kommune kan mønstre hele 368 ejerlejligheder med tagterrasse.

Men brugsretten til en tagterrassen kommer med en pris, og den kommer hurtigt op i en kvart million kroner. På Frederiksberg stiger udbudsprisen i gennemsnit med syv procent, hvis ejerlejligheden har adgang til tagterrasse, og for en lejlighed på 80 kvadratmeter svarer det til en prisstigning på 211.000 kroner. I Københavns Kommune skal der lægges hele 11 procent oven i udbudsprisen, der stiger med 326.000 kroner for en lejlighed på 80 kvadratmeter, hvis der er tagterrasse.

”Har ejerlejligheden privat tagterrasse, er det en virkelig eksklusiv feature, som man betaler ekstra for. Lejlighedens høje pris udspringer også af, at den i så fald ligger øverst i ejendommen, og at priserne generelt stiger, jo længere op i ejendommen du kommer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”I forhold til de fælles tagterrasser er nogle af dem placeret på nybyggeri og projektsalg, der i sig selv har højere udbudspriser end gennemsnittet. Og så giver tagterrassen også brugsret til ekstra kvadratmeter, der skal finansieres på den ene eller anden måde, og her er det jo køberne, der betaler”, siger Birgit Daetz.

Oasen på toppen af byen

Tagterrassen adskiller sig fra altanen ved at være større, og hvor altanen hører til den enkelte lejlighed, er tagterrassen ofte fælles ligesom et gårdmiljø eller andre grønne områder i gadeplan. På grund af tagterrassernes størrelse, er det ofte muligt at have både borde, bænke og et udvalg af siddemøbler, planter og grill stående. En tom tagterrasse kan være et trist og forblæst sted, men en tagterrasse der er indrettet som et gårdmiljø eller en have kan blive en hyggelig oase på toppen af byen.

Find mere om