Svært at finde de billigere villaer i storbyerne

Velholdt hvidt hus med trampolin i haven. Foto: Boligsiden

Foto: Boligsiden

Kun 20 pct. af villaerne i København koster under 3 mio. kr. I Aarhus er andelen lidt større, mens det ikke burde være det store problem i Odense. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Hvis man drømmer om en villa til højest 3 mio. kr. i København eller Aarhus, skal man nok være hurtig til at få handlen i hus. Der er nemlig ikke ret mange villaer i den prisbillige ende til salg i landets to største byer. Men billedet ændrer sig jo længere ud af byerne, man kommer.

Ifølge en ny opgørelse fra boligportalen www.boligsiden.dk er det kun hver femte villa til salg i København, som koster 3 mio. kr. eller derunder.

Læs også: Nu stiger priserne på ejerlejligheder

”Det er kun 20 pct. af villaerne i hovedstaden, som ligger inden for en afstand af 1 til 5 kilometer fra Københavns centrum. I Aarhus er mulighederne lidt bedre – her er det hver tredje udbudte villa, som kan erhverves for 3 mio. kr. eller mindre”, fortæller Boligsidens kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Meget nemmere 5 kilometer fra centrum

I såvel København som Aarhus forbedres mulighederne gevaldigt, hvis man kigger efter hus 5-10 kilometer fra centrum; her koster hver anden villa nemlig ikke over 3 mio. kr.

Læs også: Hver anden solgte ejerlejlighed i København får ny ejer på to måneder

”I København er der altså ikke længere end 5 kilometer fra Rådhuspladsen til Valby Station, så i teorien koster mindst hver anden villa på den anden side af Valby Station under 3 mio. kr. Det samme kan man sige om Gellerup, der også ligger kun 5 kilometer fra centrum Aarhus. I begge tilfælde er man stadigvæk tæt på byens puls – udvalget af billige villaer er til gengæld meget større”, siger Birgit Daetz.

Intet problem i Odense

Derimod bør det ikke være det store problem at finde en villa til en overkommelig pris hjertet af Odense; her koster tre ud af fire huse i en afstand på 1 til 5 kilometer fra centrum under de 3 millioner kroner.

”Kigger man kun efter villa i Odense centrum, er mulighederne også rigtig gode. Her koster 62 pct. af alle udbudte villaer under 3 mio. kr.”, slutter Birgit Daetz.

Find mere om