Studielejligheder er dyrest i Aarhus og billigst i Aalborg

Foto: Boligsiden

Der er stor forskel på, hvad en studielejlighed koster i de fire store universitetsbyer. Kvadratmeterpriserne er næsten 75 pct. højere i Aarhus som i Aalborg. Og salgstiderne er også kortest i Jyllands største by. Det viser en opgørelse fra www.boligsiden.dk.

Hvis prisen på en lille ejerlejlighed spiller ind, når man skal vælge studieby, er Aalborg måske en overvejelse værd, når ansøgningen til universitetet skal sendes afsted.
Nye tal fra landets mest besøgte boligportal, www.boligsiden.dk, viser nemlig, at Aalborg ligger lavest på prisskalaen over de små ejerlejligheder i landets fire traditionelle universitetsbyer. Opgørelsen dækker over ejerlejligheder på 40-90 kvm og til en pris på ikke over 1,5 mio. kr.

Læs også: 18 pct. af de københavnske ejerlejligheder står kun til salg i en måned

”I gennemsnit ligger salgsprisen på de små ejerlejligheder i Aalborg på omkring 12.700 kroner. Derimod skal man af med 21.900 kroner for den samme type ejerlejlighed i Aarhus, som omvendt er landets dyreste studieby i den henseende”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Dermed er salgspriserne i landets næststørste by knap 75 pct. højere end i byen ved Limfjorden.
København kan altså for en gangs skyld ikke konkurrere på den højeste pris; i hovedstaden koster de små lejligheder i gennemsnit 19.700 kroner pr. kvadratmeter – eller 10 pct. mindre.

Også billigt i Odense

I Odense slipper de studerende, der køber en lille ejerlejlighed, næsten lige så nådigt som i Aalborg. Her koster de små ejerlejligheder 13.900 kroner pr. kvadratmeter.

Til trods for, at de aarhusianske studielejligheder er landets dyreste, går salget tilsyneladende godt. Faktisk er salgstiderne i Aarhus de laveste blandt de fire store universitetsbyer.

”Den gennemsnitlige salgstid lå i oktober helt nede på lige under fire måneder. Til sammenligning tager det gennemsnitligt 7½ måneder at sælge en lille ejerlejlighed i Odense, mens salgstiden er på cirka fem måneder i København og omkring en måned længere i Aalborg”, slutter Birgit Daetz fra www.boligsiden.dk.