Strandvejen gør rent bord som Danmarks dyreste vej

Foto: Boligsiden.

Strandvejen i Nordsjælland tager de fire første pladser på listen over veje med de dyreste villasalg i 2014. Frederiksborgvej i Roskilde er eneste vej på top 10, der ikke ligger i Nordsjælland eller i hovedstadsområdet, viser opgørelse fra Boligsiden.dk.

De store, smukke villaer der ligger ud til Øresund har for mange den perfekte beliggenhed. Tæt på vandet og skoven i form af Dyrehaven og kun kort til København. Og villaerne på Strandvejen bliver da også solgt for større summer end noget andet sted i Danmark. Den del af Strandvejen, der ligger i Klampenborg, tager førstepladsen over vejene med de dyrest solgte villaer i 2014. Her kostede de 6 villaer, der indtil videre er solgt i 2014, i gennemsnit 10 millioner kroner hver.

Andenpladsen er Strandvejen i Humlebæk, hvor de 8 handlede villaer i år er løbet op i 8,2 millioner kroner i gennemsnit, mens husene på Strandvejen i Charlottenlund er blevet solgt for 7,6 millioner kroner i gennemsnit. Sidst men ikke mindst tager Strandvejen – denne gang i Snekkersten – sørme også fjerdepladsen med gennemsnitlige salgspriser på 6 millioner kroner for de villaer, der er solgt i år.

”Strandvejen scorer højt på de parametre, der trækker huspriserne op, nemlig beliggenheden tæt på både strand, skov og by. Men Strandvejen i Snekkersten gør sig fx bemærket ved at ligge i Helsingør Kommune, der i juli måned blot var nr. 20 over Danmarks dyreste kommuner. Kommunen er altså langt fra den dyreste, men Strandvejen trækker gennemsnittet op og har placeret Helsingør kommune på en fjerdeplads på listen”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Roskildes ”Strandvejen” er nr. 5

Roskildes bud på Strandvejen er Frederiksborgvej, der løber parallelt med Roskilde Fjord. Her ligger millionvillaerne på rad og række og nyder den smukke udsigt ud over fjorden. Netop nu huser vejen 11 villaer til salg, og udbudspriserne starter ved 4 millioner kroner i den absolut billigste ende og slutter ved 12 millioner kroner. I gennemsnit er villaerne på Frederiksborgvej i Roskilde i år solgt for 5,3 millioner kroner i gennemsnit, så glem alt om at score en billig bolig her.

Fra Hørsholm til Hvidovre

Resten af listen fyldes ud af veje i byer fra Hørsholm i Nordsjælland til Hvidovre lige syd for København. Vedbæk, der ellers lægger postnummer til Danmarks absolut dyreste villa til salg med en udbudspris på 120 millioner kroner, kommer blot ind på en ottende plads med nybyggede boliger i Gæslingehaven, der er solgt til gennemsnitligt 4,4 millioner kroner stykket.

I anden række fra Kalveboderne i Hvidovre

Hvidovre sniger sig lige akkurat med på top 10 med Strandbovej, der ligger i anden række fra de grønne områder, der støder ud til vandet. Villaerne i Hvidovre Kommune er ellers generelt dyrere end dem i Helsingør Kommune, hvis man ser på den gennemsnitlige salgspris pr. kvadratmeter, men der skal altså mere til at slå Strandvejen af pinden som Danmarks dyreste vej.

Top 10: Danmarks dyreste veje i 2014:

Listen viser de veje, der i 2014 har haft de dyreste villahandler målt på salgspris. Der skal minimum have været fem handler i år, før vejen tæller med. Listen tæller kun villahandler.

Find mere om