Strandvejen fortsat dyrest i 2015

Foto: Boligsiden.

Også i 2015 ligger de dyreste huskøb på Strandvejen, hvor priserne i Charlottenlund har sneget sig op på 61.800 kroner pr. kvadratmeter. Men også Greve har en vej med så dyre boliger, at den er kommet i top 10 over Danmarks dyreste veje, viser tal fra Boligsiden.dk.

Strandvejen langs den nordsjællandske kyst huser nogle af Danmarks dyreste boliger, og vejen har også i år præsteret så mange dyre bolighandler, at den igen cementerer sin plads i toppen af prishierarkiet. I år til dato har den del af Strandvejen, der ligger i 2920 Charlottenlund, haft ikke mindre end syv villahandler med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 61.800 kroner. Dermed er Strandvejen i Charlottenlund Danmarks dyreste vej indtil videre i 2015.

På andenpladsen kommer Gammel Strandvej i Espergærde, hvor salgsprisener ligger på 40.200 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit for de seks villaer, der er solgt i år. Gl. Strandvej i Humlebæk tager tredjepladsen med kvadratmeterpriser på 35.600 kroner.

”Når vi laver vores lister over de dyreste villaveje kigger vi på veje, hvor der mindst har været solgt fem villaer. Det, der får Strandvejen i Nordsjælland til at skille sig ud, er, at der ikke bare er et enkelt dyrt hus – der er næsten udelukkende dyre huse. Dermed bliver gennemsnitspriserne på Strandvejen langt højere end andre steder i landet”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Strandvejen i Nordsjælland markerer sig ved at ligge tæt på den eftertragtede kyststrækning ud til Øresund og tæt på København.

Roskilde og Greve kan også

Hvor der ikke er de store overraskelser i toppen af listen over de dyreste veje, er der lidt mere udskiftning lidt længere nede i rækkerne. I 2015 tager Roskilde således to pladser med henholdsvis Dronning Sofies Vej på syvendepladsen og Frederiksborgvej på ottendepladsen. Her har salgspriserne ligget på 31-32.000 kroner pr. kvadratmeter. Greve byder ind på tiendepladsen med Greve Strandvej, hvor syv villaer er blevet solgt i år til en pris på 29.800 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Top 10 dyreste veje:

Listen viser top 10 over veje med højeste salgspris for villaer i 2015 målt på kvadratmeterprisen. Der skal mindst have været fem villahandler på en vej, før vejen tæller med i statistikken. Listen dækker kun villahandler.

Find mere om