Store rabatter til huskøberne i december

Foto: Boligsiden

Der blev forhandlet større rabatter hjem i hushandlerne i december end i november 2015. Midt i julehandlen kunne køberne glæde sig over større nedslag, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

2015 blev i høj grad sælgers marked på boligmarkedet, men i december fik køberne en god gang medvind. Nedslagene steg nemlig markant, og købte man hus i december i stedet for i november, kunne man forvente et nedslag i prisen, der var 7,8 procent større. Det viser de nyeste nøgletal for Boligsidens Markedsindeks.

Mest bemærkelsesværdig var udviklingen i Region Hovedstaden, hvor nedslaget steg med 14,7 procent fra november til december for villaer og rækkehuse. Rabatten endte her på 820 kroner pr. kvadratmeter, eller hvad der svarer til 115.000 kroner for en villa på 140 kvadratmeter. Det er noget mere end de 79.000 kroner, den gennemsnitlige huskøber på landsplan kunne forvente at få i nedslag i samme måned.

Set over det seneste år er Hovedstaden sammen med Nordjylland de eneste regioner, hvor nedslaget for villaer og rækkehuse er blevet større det seneste år. I de andre tre regioner er der blevet givet mindre i rabat det seneste år.

Trods større rabatter på huskøbet var salgspriserne i december på niveau med måneden før. Der kom en lille stigning på 0,1 procent i salgsprisen på villaer seneste måned, men salgsprisen ligger til gengæld 7,8 procent over niveauet for december 2014. Det er en markant større årsstigning, end der har været de seneste år.