Stille august bød på overraskelser på boligmarkedet

Foto: Boligsiden

Selvom august på overfladen så rolig ud på boligmarkedet, gemte der sig rekorder på både salgstid og salgspris. Små, kontinuerlige ryk over det seneste år har resulteret i rekordlave salgstider og høje salgspriser for villaer og rækkehuse, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Boligmarkedet fortsatte stille og roligt igennem august, men under den rolige overflade gemmer der sig nogle regulære rekorder. Efter et fald i salgstiden tog det i august blot 111 dage i gennemsnit at sælge en villa eller et rækkehus i Region Hovedstaden, og det er dermed den laveste salgstid, siden Boligsiden.dk begyndte at måle i 2010. Også i Region Sjælland havde man hurtigere salgstider end de seneste seks år. Her tog det 170 dage at sælge et hus i august – fem dage hurtigere end landsgennemsnittet.

Men også salgspriserne slog rekord både på landsplan og i Region Hovedstaden og Midtjylland. På landsplan lå salgsprisen på gennemsnitlige 12.911 kroner pr. kvadratmeter efter en stigning på beskedne 0,1 procent fra måneden før. I Region Hovedstaden steg salgsprisen ligeledes med 0,1 procent og endte på 22.805 kroner pr. kvadratmeter. Region Midtjylland nåede med den højeste prisstigning på 0,4 procent op på 11.549 kroner pr. kvadratmeter. I alle regioner ligger salgspriserne et godt stykke højere end i august 2015.

”Salgsprisen for villaer og rækkehuse er steget ganske lidt hver måned det seneste år. Springene har ikke været store, men til samme har de gjort, at huspriserne nu er på deres højeste i seks år”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om