Spar over 100.000 kr. på sommerhuset

Foto: Boligsiden

Der er god grund til at snakke om prisen, hvis du skal købe sommerhus. Sælgerne skærer i gennemsnit mere end 100.000 kr. af sidste udbudspris, viser tal fra Boligsidens markedsindeks

Boligsidens Markedsindeks.

Sommerhussælgerne er ganske imødekommende, når handlen skal i hus. Der er plads til at forhandle prisen, og der gives rigtig pæne afslag også på den seneste udbudspris. I gennemsnit giver sælgerne knap 1.500 kr. nedslag i prisen pr. kvadratmeter. På et sommerhus på 84 kvadratmeter svarer det til en kontant rabat på 124.000 kr.

Sommerhusejere i Syddanmark giver størst nedslag

Sommerhusejerne i Syddanmark er mest villige til at skære i prisen. I gennemsnit går de 1.770 kr. ned i pris pr. kvadratmeter. Har man sommerhus i Midtjylland, hører man til dem, der er mindst forhandlingsvillige, men alligevel er der her nedslag på gennemsnitligt 1.293 kr. pr. kvadratmeter. Det svarer til en rabat på 108.000 kr. på et standardsommerhus på 84 kvadratmeter.

Sommerhuspriserne kan forhandles mest

Sammenlignet med andre boligtyper er sommerhusene ubetinget dem, hvor prisen kan forhandles mest. Selv de mest gavmilde hussælgere giver kun lige godt 1.000 kr. i afslag pr. kvadratmeter, og sælgerne af lejligheder svinger sig ikke op over 796 kr. pr. kvadratmeter, når de skærer i prisen.

Nedslagene lidt mindre end sidste år

Sammenlignet med samme tid sidste år, er nedslagene på sommerhuset blevet en smule mindre. ”For et år siden kunne man i gennemsnit få 1.642 kr. i nedslag pr. kvadratmeter. Det svarer til, at nedslagene nu er blevet ca. 1 % mindre”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk.