Spar millioner på københavnerboligen

Foto: Boligsiden

Boligpriserne skyder i vejret i og omkring det centrale København. Men er du villig til at bo otte kilometer fra Rådhuspladsen, kan du endnu få en bolig til under halv pris sammenlignet med Indre by. Billigst er det i Husum og Bellahøj.

Prisudviklingen på ejerlejligheder har været nådesløs i København by. Salgspriserne ligger nu flere steder på over 40.000 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit, og et boligkøb er derfor er uden for manges rækkevidde. En opgørelse fra Boligsiden.dk viser, at salgsprisen på en ejerlejlighed i flere af de traditionelt eftertragtede bydele er steget med mere end 11.000 kroner pr. kvadratmeter i perioden 2011-2015.

Men kører man otte kilometer ud gennem byen, rammer man Husum, hvor salgspriserne ligger under 20.000 kroner pr. kvadratmeter, og hvor salgsprisen er steget mindre end 5.000 kroner pr. kvadratmeter de seneste fem år. Ligeledes kan man få en billig bolig i bydelene Bellahøj og Brønshøj, hvor der er gode odds for, at boligpriserne kommer til at stige over de kommende år.

”Prisudviklingen har været moderat i yderkanten af København Kommune. Det betyder, at boligerne både er billigere lige nu, og at de også har potentiale til at stige markant i pris over den kommende årrække”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Nogle synes stadig, at Husum er langt væk, men byen udvider sig, og det er et spørgsmål om tid, før Husum er lige så meget by, som Nørrebro er i dag”, siger Birgit Daetz.

Stadig billigt på Frederiksberg

For den prisbevidste køber behøver valget ikke at stå mellem Husum og Holmen. Der er en mellemvej, og overraskende nok ligger den på Frederiksberg. Salgspriserne i bydelen Frederiksberg S lå i 2015 på lige omkring 30.000 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er 10.000 mindre end kvadratmeterprisen i nabobydelen Frederiksberg C. Samtidig har prisudviklingen de seneste år været mindre voldsom i Frederiksberg S end i mange af de centrale områder i byen.

Frederiksberg S er det bedste bud på en central bydel, der ikke er eksploderet i pris over de seneste fem år. Der er tale om den del af Frederiksberg, hvis sydlige del vender mod Valby, og hvor Vigerslev ligger mod vest. Priserne her adskiller sig da heller ikke synderligt fra gennemsnitsprisen i Valby, og den ligger endda en tand lavere end i bydelen Grøndal.

”Der er en lomme på Frederiksberg, hvor prisstigningerne har været mere moderate. Vil man bo centralt, er det det bedste bud på et område, der både er til at betale, og hvor man også kan forestille sig, at priserne kommer til at stige de kommende år”, siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”De områder, hvor priserne allerede er steget eksplosivt, kommer nok til at få en mere moderat prisudvikling de kommende år, fordi niveauet er så højt nu. De andre områder har stadig noget ”til gode”, og det er ikke utænkeligt, at det bliver deres tur til at stige i pris”, siger Birgit Daetz.

Sådan har prisudviklingen været i bydelene: