Sommerhuspriserne stiger allerede i Nordsjælland

Foto: Boligsiden

Sommerhusmarkedet i Region Hovedstaden er allerede kommet i påskestemning, og salgsprisen steg med 1,3 procent fra januar til februar. I resten af landet faldt sommerhuspriserne derimod, viser tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Selv om temperaturen stadig kun er lidt over frysepunktet, bør man ikke have for meget is i maven, hvis man overvejer at købe sommerhus i det eftertragtede Nordsjælland til vinterpriser. For i modsætning til resten af landet, hvor sommerhuspriserne typisk først stiger omkring påsketid, var der allerede i februar så meget rift om sommerhusene i Region Hovedstaden, at priserne steg med 1,3 procent fra januar.

”Det er ikke udsædvanligt, at salgspriserne på sommerhuse stiger allerede i februar i Region Hovedstaden; Det skete også både i 2014 og 2015. Men de generelle prisstigninger på markedet, slår først igennem senere”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Region Hovedstaden dækker bl.a. sommerhusene langs den Nordsjællandske kystlinje og dermed populære områder som Hornbæk og Tisvilde.

”Pengestærke københavnere vil typisk købe sommerhus i Nordsjælland, der er naturskønt og i en kort køreafstand. Sommerhusene er dyre, men priserne stiger, fordi efterspørgslen efter husene i området er større end udbuddet”, siger Birgit Daetz om februars prisudvikling.

I resten af landet opfører sommerhuspriserne sig som vanligt, og strækker vintersøvnen lidt endnu. Her faldt sommerhuspriserne nemlig med 1,1 procent fra januar til februar.

Priserne er stadig under sidste års niveau

Trods stigende priser i Region Hovedstaden, lå salgsprisen i februar stadig 0,2 procent lavere end i februar 2015. På landsplan lå sommerhuspriserne 0,9 procent laver end i februar 2015. Prisstigningerne i 2015 er blevet indhentet igen af prisfaldet i vintersæsonen.

Gang i sommerhushandlerne

Selvom sommerhuspriserne faldt i februar, skal man ikke tro, at markedet ligger stille. 2016 har nemlig budt på øget aktivitet på sommerhusmarkedet, også sammenlignet med sidste år, hvor der ellers var fut under kedlerne. I januar 2015 blev der solgt 285 sommerhuse, mens der i januar i år blev solgt 308 sommerhuse.

”De stadigt lave sommerhuspriser kombineret med lav rente og en fortsat tiltro til økonomien giver et godt fundament for endnu et år med mange sommerhussalg”, siger Birgit Daetz.

Find mere om