Sommerhuspriserne steg i oktober

Foto: Boligsiden.

Vintersæsonen er ikke for alvor startet på sommerhusmarkedet, hvor salgspriserne steg med 0,2 procent i oktober. Boligsiden.dk har taget temperaturen på et lunt sommerhusmarkedet i oktober.

Selvom boligmarkedet så småt er ved forberede sig på vinteren med længere salgstider og større nedslag for helårsboligerne, så klarede sommerhusmarkedet sig forbløffende godt gennem oktober måned. Måske overraskende havde sommerhusene på mange områder en bedre måned en helårsboligerne.

Fra september til oktober steg salgsprisen på et sommerhus med 0,2 procent. Dermed steg sommerhuspriserne mere end villaerne, der i samme periode steg med 0,1 procent. I oktober kostede et sommerhus i gennemsnit 13.994 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til 980.000 kroner for et sommerhus på 70 kvadratmeter.

Mindre rabat på sommerhuskøbet

Og mens priserne steg, blev der også mindre at forhandle om. I oktober faldt nedslaget med 2,6 procent, og der var altså mindre rabat til de købere, der købte sommerhus i oktober end til dem, der købte i september. Det er især interessant fordi nedslaget i samme periode steg for både villaer og ejerlejligheder.

Nedslaget er faldet markant på sommerhusene seneste år. Fra oktober 2014 til oktober i år er det faldet med knap 20 procent på landsplan, og i Region Hovedstaden er nedslaget faldet med 39 procent i samme periode.

Svagt stigende salgstid

Som forventeligt når året går på hæld, er salgstiden begyndt at stige en smule, men med en lille stigning på blot 0,2 procent fra september til oktober giver sommerhusene helårsboligerne baghjul. Fra september til oktober steg salgstiden med 1,5 procent for villaer og 5,7 procent for ejerlejligheder. Også hvis man ser et år tilbage, ligger sommerhusene lunt i svinget. Fra oktober sidste år til i år er salgstiden for sommerhuse faldet med 8,9 procent, mens den i samme periode kun er faldet med 5 procent for villaerne.

”Sommerhusmarkedet har klaret sig godt i år, hvor også antallet af handler ligger markant over gennemsnittet for de foregående år. Der er ingen tvivl om, at den lave rente og generelt styrkede økonomi har været en stor fordel for en luksusvare, som et sommerhus trods alt er”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Sommerhusmarkedet er meget sårbart over for en stigende rente eller økonomisk uvejr, der gør, at mange vælger sommerhuset fra. Men netop derfor har de gunstige forhold i år gjort, at det har været et godt år for sommerhussælgerne”.