Sommerhuspriserne steg i januar

Foto: Boligsiden.

Sommerhussalget i 2014 er skudt i gang. Modsat priserne på villaer og lejligheder steg sommerhuspriserne i januar, viser nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Sommerhussalget kom godt fra start i 2014. På landsplan steg priserne med 1,8 procent i januar sammenlignet med måneden før, og et sommerhus koster nu 14.215 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit. Til gengæld faldt priserne på både villaer og lejligheder, viser de nyeste tal fra Boligsidens Markedsindeks, der viser nøgletal for boligmarkedet til og med januar 2014.

Med Region Nordjylland som eneste undtagelse har der været prisstigninger på sommerhuse over hele linjen i alle regioner; Størst i Region Syddanmark, hvor priserne gik i vejret med 4,2 procent. Region Nordjylland måtte finde sig i et fald på 1 procent.

”Sidste år holdt sommerhuspriserne sig helt i ro i januar. De faldt så lidt i februar for først at stige i marts. Den gode start i år kan både være en fortsættelse af den positive udvikling, vi har set på sommerhusmarkedet i 2013, men det milde vintervejr kan også spille en rolle”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

De lune vintermåneder kan have skudt et tidligt sommerhussalg i gang, mens sidste års langtrukne isvinter fik sommerhuskøberne til at blive i deres huler et godt stykke ind i året.

Samme prisstigninger som villaer i Hovedstaden

Prisniveauet for sommerhusene ligger i dag 4,2 procent over niveauet for sidste år. Det betyder, at prisudviklingen for sommerhuse i hele landet har været næsten lige så stor som prisudviklingen for villaer i Region Hovedstaden.

”Generelt har der været rigtig flotte prisstigninger. Boligkøberne har kastet krisekåben af sig og tør igen investere i et sommerhus. Det bliver spændende at se, hvordan markedet udvikler sig i 2014. Sommerhuse er altid mere følsomme over for ændringer det økonomiske landskab, da det er nemt at vælge et sommerhuskøb fra, mens det er sværere at undlade at købe en helårsbolig, hvis man har brug for en”, siger Birgit Daetz.

Region Syddanmark er den eneste region, der i dag ikke ligger over niveauet for januar 2013. Til gengæld har den gode start på året i år allerede trukket priserne i Syddanmark tættere på niveau.

Sommerhuse netop nu

Netop nu er der ca. 11.500 sommerhuse at vælge imellem på Boligsiden.dk.  Godt 5.000 af dem koster under 1 million kroner, og ca. 800 af dem koster under 500.000 kroner.

Mange sommerhuse ligger i kystnære områder, og ser man på de sommerhuse, der ligger under 100 meter fra kysten, starter priserne ved 325.000 kroner for et lille sommerhus i Køge, der ligger bare 54 meter fra vandkanten. Det dyreste sommerhus i strandkanten koster 76 gange mere, nemlig 24.750.000 kroner og befinder sig på den dyre kyststrækning ved Hornbæk i Nordsjælland.

Vil du hellere have et sommerhus under 100 meter fra en sø, koster det billigste hus 1 million kroner og ligger i Silkeborg. Er det naturen, der trækker, kan du få et sommerhus under 100 meter fra skoven, til priser der starter ved 250.000 kroner. For det beløb kan du få et sommerhus i byen Stege i Vordingborg Kommune.

Find mere om