Sommerhuspriserne slår rekord i Region Hovedstaden

Foto: Boligsiden

Sommerhuspriserne i Region Hovedstaden lå ikke bare næsten 8 procent højere i juni end i samme måned sidste år. De er også blevet de højeste siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

Sommerhuspriserne er i al ubemærkethed skudt i vejret i Region Hovedstaden, og efter en stigning på yderligere 4,5 procent alene fra maj til juni i år kom salgsprisen op på 18.433 kroner pr. kvadratmeter. Dermed er sommerhuspriserne i Region Hovedstaden nu på det højeste niveau siden januar 2010, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

”Sidste år steg sommerhuspriserne kraftigt i Region Hovedstaden hen over sommeren, men de faldt også med 2.000 kroner pr. kvadratmeter hen over vinteren. Men efter en eksplosiv stigning fra april i år, er de nu kommet op over niveauet fra sidste sommer”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Det er dog ikke Gribskov Kommune med flagskibet Tisvilde, der har sikret den nye rekord, men i stedet den lille kommune Halsnæs sydvest for Gribskov. Halsnæs Kommune slog individuel rekord i juni med salgspriser, der nåede op på 18.764 kroner pr. kvadratmeter i gennemsnit, mens priserne i Gribskov i samme måned lå et stykke under det langt højere niveau i 2011.

”Halsnæs er lige tanden billigere end Gribskov, selv efter at priserne steg i foråret. Det gør kommunen attraktiv, og det kan have været sat skub i prisudviklingen”, siger Birgit Daetz.

Også solskinsøen Bornholm, der hører til Region Hovedstaden, har været med til at hæve gennemsnittet. Også her ligger sommerhuspriserne højt sammenlignet med tidligere år, selvom de ikke slog rekord i juni.

Salgspriser sommerhuse i juni (kr. pr. kvm)

Hele landet: 14.832

Region Hovedstaden: 18.433

Region Midtjylland: 15.081

Region Nordjylland: 13.077

Region Sjælland: 12.764

Region Syddanmark: 16.457

Find mere om