Sommerhuspriserne har overhalet 2015

Foto: Boligsiden

I april haltede sommerhuspriserne stadig lidt efter sidste års niveau, men det har ændret sig i maj, hvor salgspriserne for sommerhuse nu ligger højere end på samme tid sidste år. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Sommervarmen har bidt sig fast, og temperaturerne i Danmark har den seneste periode givet baghjul til flere sydeuropæiske destinationer. Det kan være årsagen til, at sommerhuspriserne steg med hele 4,6 procent på landsplan fra april til maj. Den pæne prisstigning har bevirket, at sommerhuspriserne på landsplan har overhalet salgspriserne fra maj 2015 med 1,2 procent. Det viser nye nøgle fra Boligsidens Markedsindeks med opgørelsen over maj måneds bolighandler.

I april måned, hvor salgsprisen på sommerhuse ellers også steg, haltede priserne stadig bagud i forhold til sidste år, men høje salgspriser i maj har vendt rundt på den udvikling.

Sommerhusene i Nordsjælland har gjort sit til at trække landsgennemsnittet op, for salgspriserne er den seneste måned steget med 7,4 procent i Region Hovedstaden. Sommerhuspriserne i netop Region Hovedstaden dykkede ellers i vinter og lå i december på 15.500 kroner pr. kvadratmeter, men efter den seneste prisstigning lå de i maj på knap 17.800 kroner pr. kvadratmeter.

”Sommerhuse er en sæsonvarer, og priser og udbud stiger altid i sommerperioden. Når vejret så også viser sig fra sin allerbedste side, er der grobund for stigende priser og mindre nedslag”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Find mere om