Sommerhuse sælges også over prisen

Foto: Boligsiden.

Selvom salgspriserne på sommerhuse ikke kører i samme gear som lejligheder og villaer, skal du ikke regne med, at sommerhuset er en foræring. Hver måned bliver sommerhuse solgt over prisen, viser opgørelse fra Boligsiden.dk

Ser vi på den benhårde facts, kan sommerhusene ikke helt følge med villaerne og slet ikke med lejlighederne i prisstigninger over det seneste halve år. Sommerhusene holder sig til et beskedent niveau, hvor priserne er nogenlunde som sidste år, og ændringerne måned for måned er minimal.

Men det afholder ikke sommerhusene fra at have nogle højdespringere, der bliver solgt til mere, end de blev udbudt for. I september måned blev fem sommerhuse solgt over prisen, hvilket svarer til 1 procent af de handlede sommerhuse i samme måned. I august var andelen 1,5 procent og tilbage i april var den 2,5 procent.

”Der vil altid være boliger, der viser sig at være mere værd, end de er udbudt til. Udbud og efterspørgsel regulerer priserne, og det gælder også for sommerhusene”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

I september blev der i gennemsnit lagt godt 7 procent oven i prisen på de sommerhuse, der blev handlet på overbud. Det svarede til, at man måtte punge ud med ekstra 80.000 kr. Men beløbet svinger meget. I juli måned blev der i gennemsnit lagt næsten 200.000 oven i hatten for de boliger, der blev solgt på overbud. I juni var det bare 30.000 kr.

Sommerhuse på niveau med villaer og rækkehuse

Når det kommer til overbud, adskiller sommerhusene sig ikke meget fra villaer og rækkehuse. Andelen af villaer solgt på overbud er en smule større end andelen af sommerhuse, og i kroner og øre er det dyrere at købe villa på overbud end sommerhus. For villaer er det reglen mere end undtagelsen, at man som køber må punge ud med over 100.000 kr. for at få huset, hvis man først er ude i noget med overbud.

Til gengæld bliver der procentuelt lagt mere oven i prisen for sommerhuse end villaer. Over de seneste måneder er der i gennemsnit blevet lagt næsten 8 procent oven i prisen for sommerhusene solgt på overbud, mens det kun er 5 procent for villaerne.

Ejerlejlighederne kører deres helt eget løb. Her bliver en langt større andel solgt på overbud. Til gengæld er overbuddets størrelse i procent en smule mindre end for både villaer og sommerhuse.

Find mere om