Sommerhus ved vandet: Her får du de billigste kvadratmeter

sommerhus

Foto: Boligsiden

Vil du have sommerhus under 100 meter fra vandet, koster det i gennemsnit 37.383 kroner pr. kvadratmeter. Det viser en opgørelse over det nuværende udbud. Her kan du se, hvor det er billigst – og ikke mindst dyrest.

Sommerferien er for alvor skudt i gang, og det betyder liv og summen i de danske sommerhusområder, hvor solen sender folk mod iskiosken og det salte badevand langs kysterne. Vil du tilbringe ferien så tæt på vandet, at du ligefrem kan se bølgerne fra din havestol, kan det bogstavelig talt godt betale sig at læse op på kvadratmeterpriserne, inden du køber sommerhus.

En opgørelse fra Boligsiden.dk over det nuværende udbud viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for sommerhuse beliggende under 100 meter fra vandet er 37.383 kroner. Det betyder, at et sommerhus på 50 kvadratmeter i den kategori i gennemsnit koster 1.869.150 kroner.

”Det er uden tvivl attraktivt at komme tæt på vandet, og det behøver ikke nødvendigvis at koste langt over en million kroner. Ser vi på de billigste sommerhuskommuner, ligger kvadratmeterprisen langt under gennemsnitsprisen,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Otte gange dyrere

Den billigste kommune er Lolland, hvor et sommerhus på 50 kvadratmeter under 100 meter fra vandet i gennemsnit koster 434.850 kroner.

”Det er en pris, der er til at arbejde med for de fleste potentielle sommerhuskøbere. Og ser man på køretiden fra København, taler vi om en tur i bil på omkring to timer. Det kan være overkommeligt for mange, når man tænker på den økonomiske frihed, der følger med at vælge den billige løsning frem for den dyre,” siger Birgit Daetz.

Den dyreste løsning er Gribskov Kommune, der huser nogle af landets mest populære sommerhusområder som Tisvilde og Rågeleje. Her lyder kvadratmeterprisen i gennemsnit på 72.947 kroner blandt de sommerhuse ved vandet, der er til salg lige nu. Det giver en pris på 3.647.350 kroner for et hus på 50 kvadratmeter, altså over otte gange så meget som i Lolland Kommune.

Herunder kan du se, hvilke kommuner der er dyrest, og hvor du slipper billigst.

Billigste sommerhuskommuner ved vandet:

KommuneKvm.pris
Lolland8.697 kr.
Tønder11.788 kr.
Struer14.811 kr.
Sønderborg20.202 kr.
Vordingborg20.780 kr.

Dyreste sommerhuskommuner ved vandet:

KommuneKvm. Pris
Gribskov72.947 kr.
Nyborg58.808 kr.
Halsnæs53.904 kr.
Frederikshavn51.612 kr.
Odder48.852 kr.

(Tabellerne viser kommuner med den laveste og højeste kvm.pris på udbudte fritidsboliger beliggende under 100 meter fra kysten. Kun kommuner med minimum fem fritidsboliger til salg er taget med i oversigten. Data er trukket ultimo juni. Kilde: Boligsiden.dk)

Find mere om