Sjællændere giver mindre rabat på huse

Foto: Boligsiden

Hussælgerne i Region Sjælland giver den mindste rabat i landet. Her er nedslagene faldet 6,6 procent det seneste år, og vil du købe i for eksempel Køge Kommune, er rabatten faldet endnu mere.

Er det afgørende for dig at få en stor rabat på det hus, du køber, bør du overveje, om det er en god ide at købe i Region Sjælland. Her falder nedslaget nemlig meget mere end i resten af landet.

Alene den seneste måned er nedslaget faldet med 6,1 procent, og i forhold til samme tidspunkt sidste år er det nu 6,6 procent lavere. Det viser Boligsidens Markedsindeks for februar måned.

”Nedslaget i priserne er faldet mere i Region Sjælland end i resten af landet, og det skyldes en kombination af, at sælgerne er blevet bedre til at prissætte deres huse realistisk, og at de høje priser i København skubber flere interesserede købere længere væk fra hovedstaden,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Det drastiske fald i nedslaget vil kunne mærkes på køberens pengepung. Især i Køge Kommune hvor nedslaget er faldet med godt 32 procent det seneste år. Det betyder, at du får 27.600 kroner mindre i rabat på et hus på 150 m2, hvis du køber i dag fremfor for et år siden.

Største fald i nedslag på villa og rækkehuse det seneste år i Region Sjælland (i %):

KommuneFald i nedslag (i %)
1. Køge Kommune32,1 %
2. Vordingborg Kommune29,3 %
3. Faxe Kommune19,9 %
4. Odsherred Kommune18,7 %
5. Lejre Kommune18,1 %
Find mere om