Salgspriser på ejerlejligheder stabiliserer sig

Foto: Boligsiden

Priserne på ejerlejligheder har ikke rokket sig en tøddel i tre måneder; alligevel er ejerlejlighederne det sidste år blevet 10½ pct. billigere. Det viser den nye udgave af Boligsidens Markedsindeks .

Det koster det samme at købe ejerlejlighed i dag som ved nytår. Ifølge den nyeste udgave af Boligsidens Markedsindeks har priserne nemlig ikke rokket sig ud af flækken i 1. kvartal af 2012.

”Salgsprisen er i dag præcis den samme som ved udgangen af 2011. I dag – som ved nytår – koster en kvadratmeter ejerlejlighed i gennemsnit 18.258 kroner”, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos www.boligsiden.dk.

Størst prisfald i Syddanmark

Nok har salgspriserne holdt sig helt stabilt de seneste måneder, men ser man 12 måneder tilbage, er salgsprisen i dag 10½ pct. lavere end i marts sidste år. Størst har prisfaldet være i Region Syddanmark, hvor salgsprisen i dag er 12½ pct. under niveauet for 12 måneder siden.

”Det sidste års tid har været hårdt ved sælgerne, men man kan håbe på, at priserne nu er tilpasset, og at der samtidig kommer mere gang i markedet, som foråret skrider frem. I givet fald er det ikke urealistisk at tro på fortsat stabilitet i priserne som et minimum – og i bedste fald på en opadgående tendens”, mener Birgit Daetz.

Pænt fald i udbuddet

At markedet er inde i en tilpasningsfase ses også af udbudstallene. Ifølge Boligsidens Markedsindeks er antallet af udbudte ejerlejligheder – som satte alle tiders rekord i midten af 2011 – faldet i næsten samme takt som priserne. I dag er der således knap 9 pct. færre ejerlejligheder til salg sammenlignet med samme tidspunkt sidste år.

”Når der er færre sælgere om at bejle til købernes gunst, bør det før eller siden afspejle sig i priserne. Det er givetvis det, vi ser i prisstabiliteten hen over 1. kvartal af året”, slutter Birgit Daetz.

Du kan altid se udviklingen på boligmarkedet for din kommune på Boligsidens Markedsindeks.

Find mere om