Så meget sparer du ved at flytte til nabokommunen

Hvordan køber du på tvangsauktion?

Foto: Boligsiden

I flere jyske kommuner kan man spare op til 47 procent ved at flytte til nabokommunen. Boligsiden.dk ser på muligheden for spare penge på boligmarkedet i de danske kommuner.

Hvad har Esbjerg og Tønder til fælles? Ud over at de to kommuner ligger side om side i Sønderjylland, så ikke ret meget, hvis man skal tro udviklingen i boligpriserne i de to kommuner. Vil man spare på terminsydelsen, er en flytning fra Esbjerg til Tønder nemlig noget af det mest effektive, man kan gøre. Udbudspriserne for villaer i Tønder ligger 47,3 procent under udbudspriserne i Esbjerg.

”Det er en massiv forskel i priserne, taget i betragtning af at området geografisk ikke strækker sig særlig langt. Men vi er vidne til en polarisering af boligmarkedet, og det er ikke en tendens, der ser ud til at vende foreløbig”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Massive forskelle i Midtjylland

Også Midtjylland rummer store forskelle mellem nabokommunerne. En flytning fra Aarhus til den tilstødende Syddjurs kommune giver en besparelse på 45,6 procent, fra Holstebro til Lemvig er der 45,2 procent at spare, og flytter man fra Aarhus og nord-vestpå til Favrskov, sparer man ligeledes 45,2 procent.

Dermed tegner Midtjylland sig for tre pladser på top fem over kommuner, hvor der er størst forskel på villapriserne i nabokommunen.

Men også Odense kan være med. Her giver en flytning til Nordfyns Kommune en besparelse på 41,2 procent.

Mindre besparelser i dyre kommuner

Selv på Frederiksberg, hvor villaer og rækkehuse i februar måned blev udbudt for mere end 45.000 kroner pr. kvadratmeter, var der kun 32 procent at spare ved at flytte til Københavns Kommune. Det er stadig meget, men ikke lige så meget som i Sønder- og Midtjylland. Selv en flytning ud af København kan ikke give mere end en besparelse på 25 procent, hvis turen går til Herlev eller Hvidovre.

”I Københavns omegn er prisniveauet højt, så der er ikke store rabatter at hente ved blot at flytte til nabokommunen; Så skal man længere væk. Men flytter man fx til en anden kommune inden for samme  landsdel, så kan der være flere millioner at hente. En standardvilla er fx små tre millioner kroner billigere i Ishøj end i Gentofte, der begge er kommuner i Københavns Omegn”, siger Birgit Daetz.

Langt de fleste kommuner i Danmark har dog en nabokommune, der er markant billigere. I Ringsted kan det eksempelvis betale sig at flytte til Næstved, og i Jammerbugt er der små 10 procent at hente ved at flytte til Thisted.

Nogle af undtagelserne er Ikast-Brande, hvor der kun er 0,2 procent at spare ved at flytte til Billund, og ellers er alle andre nabokommuner dyrere. Tønder og Ringkøbing-Skjern er så billige, at det ikke kan betale sig at skifte kommune.

Find mere om