Så meget sommerhus kan du få for en halv million kroner

Foto: Boligsiden

Hvor meget sommerhus kan du få for 500.000 kroner? Boligsiden har lavet en oversigt over, hvor du får mest og mindst for pengene – se den her.

Det har været en lun og solrig påske, og er der ikke allerede et sommerhus i familien, har den seneste uges vejr måske sat skub i drømmene om egen feriebolig. Lige nu er der omkring 13.600 sommerhuse til salg på Boligsiden til priser på op mod 24 millioner kroner.

Hører du til blandt dem, hvis sommerhusbudget ikke rager ind i himlen, er der heldigvis også noget at hente. Ud af det samlede udbud er der knap 1.000 sommerhuse med udbudspriser på maksimum en halv million kroner. Der er dog store forskelle på, hvor meget du får for pengene i de forskellige egne af landet.

Aalborg er den kommune, hvor du får flest kvadratmeter for pengene. Her sikrer 500.000 kroner dig i gennemsnit 56 kvadratmeter sommerhus. Med i top fem er også Vesthimmerland, Mariagerfjord, Lolland og Frederikssund. Det viser en opgørelse fra Boligsiden.

”Vi kommer bredt rundt i landet, når vi ser på, hvor priserne på sommerhusmarkedet er lavest. Og det er godt for de købere, der ønsker at finde et sommerhus i køreafstand fra deres bopæl. For københavnerne spår jeg en positiv udvikling i netop et område som Frederikssund, som kan være et budgetvenligt alternativ til de klassiske sommerhusområder i Nordsjælland,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, og tilføjer:

”Mit bud er dog også, at områder syd for hovedstaden, eksempelvis Lolland og Møn, kan blomstre, fordi der både er natur, hav og en ro, som er attraktiv for de købere, der bor i byen.”

18 kvadratmeter for en halv million

I den modsatte ende af spektret finder vi Helsingør, hvor du som køber ikke kommer langt for en halv million kroner. Baseret på den gennemsnitlige kvadratmeterpris i kommunen er der blot råd til 18 kvadratmeter.

Blandt de fem dyreste kommuner er der, udover Helsingør, to kommuner på Sjælland samt to i Jylland.

”Ligesom på markedet for villaer er der store geografisk prisforskelle, når vi ser på sommerhusene. Dog er forskellene af en lidt anden karakter, idet adgang til vandet og naturen er det helt store trækplaster, når køberne skal vælge en feriebolig. Derfor ser vi også, at Varde Kommune med Blåvand som spydspids er blandt de dyreste sommerhusområder,” siger Birgit Daetz.

Er du på jagt efter et sommerhus? Klik her, hvis du vil se, hvad der er til salg på Boligsiden.dk til maksimum 500.000 kroner.

Top 5: Flest antal kvm sommerhus for 500.000 kr.

KommuneAntal kvadratmeterKvm.pris
Aalborg568.952 kr.
Vesthimmerland529.624 kr.
Mariagerfjord529.678 kr.
Lolland509.952 kr.
Frederikssund4511.201 kr.

Bund 5: Færrest antal kvm sommerhus for 500.000 kr.

KOMMUNEANTAL KVADRATMETERKVM.PRIS
Helsingør1828.508 kr.
Gribskov2222.408 kr.
Odder2220.075 kr.
Halsnæs2718.671 kr.
Varde2718.658 k

(Opgørelsen er baseret på salgspriser i 1. kvartal 2019. Kun kommuner med minimum fem handler pr. måned er inkluderet i oversigten. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Find mere om